Teknik Yapı, Samadıra'da yer alan Evora'nın satışına başladı.

Fenerbahçe Samandıra tesislerinin hemen yanında yer alan ve toplam 432 daireden oluşan Evora'da fiyatlar 77 bin 700 liradan, peşinatlar 777 liradan başlıyor.

Yaklaşık 30 ayda tamamlanması planlanan Evora projesi 4 bloktan oluşuyor. Stüdyo, 1 artı 1, 2 artı 1 ve 3 artı 1 şeklinde 4 ayrı tip ve 12 farklı içyapıdan oluşan toplam 432 dairenin tiplerinin tümü, 4 farklı cepheye bakacak şekilde düzenlenmiş bulunuyor.

Fulya Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen A Plus Gayrimenkul ve Finans Hizmetleri Fuarı'nda lansmanı gerçekleştirilen Evora projesinde, satışa sunulacak stüdyo daireler 77 bin 700 liradan, 1 artı bir tipi daireler 120 bin 200 liradan, 2 artı 1 tipi daireler 193 bin 900 liradan ve 3 artı 1 tipi daireler de 244 bin 900 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Yüzde 1 peşinat ve 120 ay vade seçeneği sunulan Evora'da, değişen peşinat tutarına göre 48 aya kadar sıfır faiz seçeneği de sunuluyor. Anlaşmalı bankalardan kredi kullanarak daire sahibi olmak isteyenler, 777 liradan başlayan peşinatları kredi kartlarıyla bile ödeyebilecek.

Kira öder gibi taksit ödemek isteyenler ise 120 aya kadar değişen seçeneklerde, belirleyecekleri peşinata göre 505 liradan başlayan taksit avantajlarını tercih edebilecek. Porjenin yüzde 25'ini (100 daire) fuara özel fiyatlarla satışa sunacak olan Teknik Yapı, fuar ziyaretçilerine yüzde 5 indirim sağlayacak.

“35 YILDA YAPTIĞIMIZ İŞLERDE 35 ŞİKAYET OLMAMASIYLA ÖVÜNÜYORUZ"

Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Teknik Yapı olarak son 3 yıldan beri arsa satın alma yoluyla projeleri geliştirmeyi yeğlediklerini, işin içinde arsa sahibi olunca proje geliştirmekte biraz zorlandıklarını belirtti.

Geçtiğimiz yılbaşından itibaren bugüne kadar bu proje de dahil bin 500 konuta ulaştıklarını ifade eden Durbakayım, “Yaptığımız plan ve programlara göre yıllık bin 500 kapasite üretiyoruz, bin 500 tane de satıyoruz. Bizim yaptığımız projeler butik. Bunu bırakmayı da istemiyoruz. En büyük projelerimizde bile butik tarzı yaşanıyor” dedi.

Yıllık bin 500 konut üretme kapasitelerini önümüzdeki yıllarda kontrollü bir şekilde artıracaklarını bildiren Durbakayım, ancak hiç bir zaman çok fazla üretimle de kaliteyi düşürmek gibi bir ideallerinin olamayacağını, 35 yılda yaptıkları işlerde 35 tane şikayet olmamasıyla övündüklerini vurguladı.

Projelerde bölge seçerken gösterdikleri titizliği satış noktasında da aynı şekilde sürdürdüklerini belirten Durbakayım, “İhtiyacı olan alsın, spekülatör almasın diye katı olmayan çok ince çizgilerle bir de sınır çiziyoruz” diye konuştu.

“FUARA MAHSUS YÜZDE 5 CİVARINDA İNDİRİMİMİZ VAR”

Nazmi Durbakayım, “Burası özel bir bölge, Fenerbahçeli olanlar çok mutlu olacaklar. Galatasaray ve diğer takımları tutanlar da burada yer aldıkları vakit Fenerbançe'yi gözleyecekler” diye konuştu.

Civarda çok sayıda sanayi tesisi bulunduğunu, organize sanayi olduğunu belirten Durbakayım, “Yabancı teknisyenleri, misafirleri geliyor. Bunları ağırlamak başlı başına bir problem çünkü otellerin hepsi dolu ve rakamlar çok yüksek. Bu bölgedeki bu sanayici kesim buradan belli sayıda almak suretiyle bir yerde misafirhane olarak kullanma imkanı var” şeklinde konuştu.

Teknik Yapı'nın bir ilke imza atarak yeni projesinin lansmanının bu fuarda gerçekleştireceğini ve ilk defa da tanıtacakları yeni projenin yüzde 25'ini (100 daire) fuara özel fiyatlarla satışa sunacaklarını bildiren Durbakayım, fuarın avantajlarını kullanmaları için fuara mahsus olmak üzere yüzde 5 civarında bir indirimleri olduğunu, ilk müşterinin de sabah 08.00'de geldiğini, genç bir karı kocanın ilk müşteri olarak parasını verdiğini kaydetti.

“KREDİ KARTLARINDAN DAİRE SATILIR, O LİMİTTE KREDİ KARTLARI VAR”

Konuşmasının ardından soruları da yanıtlayan Durbakayım, çok süratli satışa dönecek, 90 milyon liralık hasılat toplayacak bir proje olduğunu belirtti.

Nazmi Durbakayım, başka bir soruya karşılık da “Kredi kartından daire satılır, tabii niye satılmasın. Daireyi peşin de alabilirler çünkü o limitte kredi kartları da var” dedi.

“Kredi kartına da taksit olacak mı? O limitte kredi kartları olduğunu söylediniz” şeklindeki soruya karşılık da Durbakayım, “O tabi işin esprisi, bu bir kapora için olan bir miktar yoksa bir mobilya mağazasındaki gibi 6-8 taksit yapıyoruz gibi değil” diye konuştu.

“(KREDİ KARTINA TAKSİT) KREDİ KARTI İMKAN SAĞLADIĞI ORANDA YAPILABİLİR”

Teknik Yapı Holding Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım da aynı soruya karşılık, kredi kartları imkan sağlıyorsa imkan sağladığı oranda yapılabilir. Yüzde 1 peşinatla daire satabiliyoruz. En düşük 777 lira bize kapora verdiğinizde dairenin sözleşmesini sizle yapıyoruz. Onu kredi kartıyla da verebilirsiniz. Kredi kartıyla 10 bin lira da verebilirsiniz. Her türlü banka ile çalışıyoruz, sizin kredi kartınız bankanın taksitlendirmesine elverişli ise 10 bin lirayı 4'e bölebilirsiniz. Kredi kartı limitleri artık yüksek. 77 bin lirayı çok rahatlıkla alabilirler. Limiti müsaitse kredi kartına tasit yapılıyor” diye konuştu.