Evlenirsem kariyerime zeval getirebilir. Önce bu işi bitireyim sonra o işlere bakarız
2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İran asıllı şarkıcı Arash ile birlikte söylediği 'Always' adlı şarkıyla üçüncü olan Azeri şarkıcı Aysel Teymurzade, ilk kez Türkiye'ye geldi. 20. Uluslararası Çeşme Deniz Şenlikleri ve Uluslararası Şarkı Yarışması'nda sahneye çıkan Aysel, Çeşme'ye hayran kaldı. Yarışmadaki performansının yanı sıra güzelliği ve seksi danslarıyla da dikkat çeken 1989 doğumlu Azeri şarkıcı, sempatik tavırlarıyla herkesin ilgi odağı oldu. Şarkı yarışmasında Tarkan, Boney M ve Eurovision'da ikinci olan İzlandalı Johanna ile sahne alan Aysel ile kaldığı Radisson Otel'de 'yarı Azerice yarı Türkçe' röportaj yaptık.


BENİ TEŞVİK ETTİLER
Eurovision'a katılmanız nasıl oldu?
Biz Azerbaycan olarak ikinci kez katıldık Eurovision'a. Ben daha önceleri de izlerdim yarışmayı ama hiç aklıma katılacağım ve derece alacağım gelmezdi. Başta ailem olmak üzere birçok arkadaşım ve müzisyen hocalarım beni seçmelere katılmam için teşvik etti. Ben de çekiniyordum, "Daha çok gencim, hiç sahneye çıkmadım, tecrübesizim" diye uzak duruyordum ama sonra gittim ve 40 aday arasından seçildim.

Ne hissettiniz? Hiç bu kadar iyi bir derece alacağınızı düşünmüş müydünüz?
Seçildiğimde çok sevindim. Çünkü ben küçüklüğümden beri sahnelere çıkmanın hayalini kuruyordum. Bu arzuma ulaşacağım için çok heyecanlandım. 40 kişi arasından seçilmek bana gurur verdi. Acaba yarışmada da birinci olabilir miyim diye düşünmedim değil... Şans da yardım etti. Ülkemi İran asıllı şarkıcı Arash'la birlikte temsil ettim ve üçüncü olduk.

Arash'la nasıl tanıştınız?
Ben seçildikten sonra, şarkı arayışlarına başladık. Önce tek gideceğim düşünülüyordu ama sonra Arash internet vasıtasıyla benim birinci olduğumu öğrenmiş. Kendisi de Azerbaycan'a sürekli gelip giden, bizim oraları bilen biri. Azerbaycanlı olmamasına rağmen, "Azeri kız kim?" diye merak etmiş. Sonra birlikte şarkı söyleyebileceğimizi ve Azerbaycan adına yarışabileceğini söyledi. Ardından 'Always' şarkısını gönderdi bize. Bizim heyet çok beğendi ve düet olmasına karar verildi.

MİLLİ KAHRAMAN OLDUM
Eurovision başarınızın ardından hayatınızda ne gibi değişiklikler oldu?
Bu benim müzik kariyerimin muhteşem bir başlangıcıdır. Bu herkese nasip olmaz bir durum. Eurovision benim hayatımı değiştirdi. Önceden bu kadar tanınmıyordum; şimdi Azerbaycan'da milli kahraman olarak gösteriliyorum. Yarışmadan döner dönmez cumhurbaşkanı, eşi ve devlet başkanları beni karşıladı, tebrik etti. Üçüncü olduk ama Azerbaycan için bu sonuç birincilikle eş değerdir. Birçok ülkeden konser teklifi alıyorum. Olmak istediğim yere gelmek için ilk basamaktayım. Bu da beni heyecanlandırıyor.

Erkek arkadaşınız var mı?
Hayır, yok.

Yarışmada sesinizden çok, güzelliğiniz dikkat çekti. Hatta sonrasında evlenme teklifleri aldığınızı belirttiniz...
(gülüyor.) Evet, Eurovision'dan sonra evlenme teklifleri çok oldu. Ne diyebilirim...

Peki böyle bir düşünceniz var mı?
Hayır, şimdilik kalbimde kimse olmadığı için böyle bir düşüncem de yok. Önceliğim müzikal kariyerim. Şu an evlenirsem kariyerim başlamadan bitebilir. Evlilik kariyerime zeval getirebilir. Önce bu işi bitireyim sonra o işlere bakarız. Çünkü, evlenme benim için esas mesele değil.

Birinin sizin kalbinizi fethetmesi için ne yapması lazım?
Benim için en önemli şey öncelikle iyi huyu. Aileme dahil edeceğim, ailemin karşısına çıkartabileceğim kişinin yüreğinin çok güzel olması lazım. Dış görünüşten önce iç güzellik çok önemli ama ikisi de varsa daha ne isteyim... (gülüyor) Çok yakışıklı olur ama bakarsınız iyi karakteri yoktur. Onun karakteriyle yaşayacaksın, onun görkemiyle yaşamayacaksın. O yüzden iç güzellik çok önemlidir.

Peki ya aileniz?
Ailem en büyük sevgilim. Azerbaycan'da ve Türkiye'de genellikle Müslüman ülkelerde aile büyükleri genç kızların göz önünde olmasına iyi bakmıyorlar. Buna izin vermiyorlar, 'kız okusun' diyorlar ama benim ailem en başından beri çok destekledi. İki tane ablam var. Onların tavsiyeleri ve nasihatlerini dinler, ona göre hareket ederim. Onların tavsiyeleri olmadan bir şey yapamam. El bebek gül bebek büyüdüm. Son çocuk olduğum için hemen her istediğim yapıldı. Parlak bir çocukluk geçirdim. Aileme çok teşekkür ediyorum.

Kendinizi güzel buluyor musunuz?
(gülüyor) Elbette, ama öyle aynanın karşısına geçip de 'aman da ne güzelim' demiyorum. Yarışmadan sonra modellik teklif edildi ama kabul etmedim. Podyumlar bana göre değil ama yaparsam fotomodellik yapmayı düşünebilirim.

DAHA YÜKSEK SAHNELER FETHEDEYİM İNŞALLAH
Eurovision'dan sonra size birçok teklif geliyordu. Siz neden Çeşme'yi tercih ettiniz?
Biz Türkiye'yle iki devlet bir milletiz. Türkiye'ye ik defa geldim ve çok sevdim. Hiç yabancılık çekmedim. Bu kadar güzel olduğunu bilmezdim. Bizden biri gibi gördüm herkesi. Bundan sonra hep geleceğim.

Bundan beş yıl sonra kendinizi kariyer olarak nerede görmek istersiniz?
Benim için Eurovision bir başlangıç oldu. Böylesine muhteşem bir başlangıç yapmışım, istiyorum ki devamı gelsin... Daha da yüksek sahneleri fethetmeyi istiyorum. Amerika'ya çıkayım inşallah. Şarkılarımı herkes bilsin.

TARKAN'LA ŞARKI SÖYLEMEYİ KİM İSTEMEZ!
Türk müziğini takip ediyor musunuz? Eğer ediyorsanız, kimileri beğeniyorsunuz mesela?
Evet, evde televizyondaki müzik kanallarından takip edebiliyorum. Çok seviyorum. Tarkan, Kenan Doğulu, Ebru Gündeş, Rafet El Roman'ı çok severek dinliyorum. Özellikle Rafet'in şarkılarını ve sesini çok beğeniyorum.

Tarkan veya Kenan Doğulu ile düet yapacaksınız diye beklenirken Hadise'yle birlikte sahne alacaksınız. Tarkan ve Kenan Doğulu'dan teklif aldığınız doğru mu?
Benim menajerime böyle bir teklif gelmiş. İnşallah bu meseleleri gelecekte çözeceğiz. Ama gazetede "Aysel Tarkan'ı reddetti" şeklinde bir haber okudum, ona çok üzüldüm. Çünkü kimseyi reddetmedim. "Türkiye'de en çok kiminle düet yapmak istersin" diye sormuşlardı, ben de "Tarkan'la düet yapmayı isterim" demiştim. Onunla birlikte şarkı söylemeyi kim istemez... İlerleyen dönemde olabilir, neden olmasın... Ama önce Hadise'yle yapacağız. Ardından solo konserlerim olacak. Ona ağırlık vermeye çalışıyorum. Repertuvarımı genişletmeye çalışıyorum.

KONSER VEREBİLMEK İÇİN ALBÜM YAPACAĞIM
Bizde Eurovision'a katılacak olan şarkının İngilizce söylenmesi tartışmalara yol açtı. Sizde de böyle oldu mu?
Hayır, olmadı. Uluslararası bir yarışma olduğu için ve Arash'la düet yapacağım için ortak dil İngilizce'de karar kılındı. Bence de böylesi iyi oldu.

Yarışmada birinci olan şarkı için ne diyeceksiniz?
Bana sorduklarında en başından beri hep Norveç'i ve 'Fairy Tail'i favori olarak gösterdiğimi söyledim. Norveç'ten başka kimseyi kendimize rakip görmedim. Şarkısı güzeldi ve çocuk da çok yakışıklıydı. Layığını buldu.

SINGLE GELİYOR
Siz de bir albüm çıkartacak mısınız?
Evet, yakın zamanda önce single çıkartacağız. Birçok yerden konser teklifi var bunu kabul edebilmem için albümümün ve şarkılarımın olması gerekir. Bu yüzden önce albüme ağırlık veriyoruz. Avrupa'da tanınmak için İsveçli Warner Music şirketiyle albüm yapacağız.