İngiltere’de yeni moda, evliler için çöpçatanlık hizmeti veren siteler oldu. Ülke nüfusunun yüzde 1’i, evli nüfusun ise yüzde 3’ünün üye olduğu ‘illicitencounters.com’ (yasadışı rastlaşmalar) adlı sitenin tam 630 bin üyesi var. İngiliz The Times gazetesi yazarı Tom Whipple çöpçatanlık siteleri arasında en popüleri olan bu sitenin düzenlediği partilerden birine giderek izlenimlerini yazdı. Başkent Londra’nın gece hayatıyla ünlü semti Soho’da bir barda düzenlenen gecede üyeler maske takıyor. Partilerde kadınların boyunlarındaki kolyelerde bir kilit, erkeklerde ise bir anahtar bulunuyor. Birbirlerinden hoşlananlar kilitleri açıyor. Siteye üye olmak isteyen erkekler 150 sterlin verirken kadınlar bedava üye olabiliyor.
 
EVİNE BİLE GİTMİŞ
WhIpple’ın konuştuğu R. (41) takma ismini kullanan adam, “Eşimi üzmek istemiyorum. Onu seviyorum. Bu yüzden siteden ona bahsetmiyorum. Ayrıca site kendimi çekici hissetmemi sağlıyor. Evliliğime de yardımcı oluyor. Eşim de bu durumdan hiçbir şekilde şüphelenmiyor” dedi. R’nin partilerden birinde tanıştığı evli bir kadın olan J. ise, sitenin ana fikrinin evlilikleri mahvetmemek olduğunu söyledi. J. hatta R’nin evine iş arkadaşıymış gibi gidip ailesiyle bile tanıştığını dile getirdi.
 
‘BAKIŞ AÇIMIZ FARKLI’
8 yıl önce kurulan sitenin sözcüsü Rosie Freeman-Jones ise, “Evlilik dışı ilişki yaşamaya kötü gözle bakılıyor. Ama bu ilişkiler uzun sürer ve evliliği bozmazsa? Biz farklı bir bakış açısıyla bakıyoruz. İnsanlar kabul etse de etmese de birçok evlilik, bu ilişkiler sayesinde ayakta” dedi.