Yeni albüm hazırlıklarını sürdüren Emre Altuğ, önce oğlu Hüseyin Kuzey"i kucağına alacak, sonra da albümünü çıkaracak.

"Evlilik fikrine sıcak bakmamın en güzel nedeni çocuktur” diyen Altuğ, şimdi bir yandan şarkıları üzerinde çalışıyor, diğer yandan da 4,5 aylık hamile eşi Çağla Şıkel"in yaşadığı değişimi izliyor.

Önce bebek sonra albüm

Yeni albüm hazırlıklarını sürdüren Emre Altuğ, önce oğlu Hüseyin Kuzey"i kucağına alacak, sonra da albümünü piyasaya sürecek. “Bizim oğlan kasım gibi doğacak, albümü de şubat tatiline denk getirmeyi planlıyorum” diyen Altuğ, şimdi bir yandan şarkıları üzerinde çalışıyor, diğer yandan da dikkatle 4,5 aylık hamile eşi Çağla Şıkel"in yaşadığı değişimi izliyor.
Çağla Şikel- Emre Altuğ


“Sevişme Onlarla” şarkısına çektiğiniz klip, internet sitenize konduğu anda büyük ilgi gördü ve sitenin kilitlenmesine yol açtı. Bu kadar ilgiyi bekliyor muydunuz?
- Biz daha önce duyuru yapmış, bizi seven arkadaşlara klibi internet sitemizde yayınlayacağımızı söylemiştik. Sanırım sitenin çökme nedeni, müzik kanallarının klibi biraz geç yayınlaması. Klibin sonunda sponsorumuza teşekkür ettim, bazı kanallar da bunu yayınlamak istemedi. O yüzden klip, gönderdiğimiz tarihte yayına giremedi. Eskiden sponsor diye kliplerin sonunda neler dönerdi, kimse sesini çıkarmazdı. Şimdi zaten klip çekmek için para alamıyoruz kimseden, böyle iyilik yapan firmalara da teşekkür edemiyoruz. En azından klibin sonunda bir teşekkür etmek boynumuzun borcu.

Hazır böyle bir kitleniz varken, yeni albüm gelmeyecek mi sizden?
- Gelecek tabii... Zaten bu remix"i yapmamın sebebi, yer aldığım Avenue Q adlı müzikal çalışmanın aklımı, beynimi ve üretimimi son derece meşgul etmiş olması. Gece uykumdan uyanıyordum, aklımda o müzikalin şarkıları dönüyordu. O yüzden albümümü tam olarak bitiremedim. Sonra da aceleye getireceğime, biraz daha bekleyeyim de yaz sonu, kış başı gibi bir şey yapayım, hiç olmazsa içime sinsin dedim. Fakat bir kesim vardı ki, yeni bir şey bekliyordu. Ben de “Sevişme Onlarla” şarkımı yazın her yerde rahatlıkla çalınabilecek, daha da eğlenceli bir hale getirdim.

ÇAĞLA"NIN BABASININ ADINI KOYACAĞIZ

Yeni albümün hazırlıklarına başlamak için neden bu kadar beklediniz peki?
- Aslında çok güzel birkaç parçam vardı, fakat albümü “Yapalım da bitsin”e getirmek istemedim. Bazıları “Gerçekten inandığım dört, beş şarkı yaparsam, gerisi sıradan üretim olabilir” diye düşünüyor. Ama ben hep bundan uzak durmaya çalıştım. Özellikle son albümümde bir tane bile boş parça yoktu, her parçanın benim için ayrı bir önemi vardı. Yine aynı şeyi yapmak istiyorum. Yarıladım sayılır albümü, aslında kafamda da bitirdim.

Çıkış tarihi için öngördüğünüz bir zaman var mı?
- Albüm, çocuktan sonra olacak muhtemelen. Şimdi kasım gibi gözüküyor bizim oğlan, inşallah bir aksilik çıkmaz. Doktorumuz, şu anda her şeyin çok mükemmel gittiğini söyledi. Sevenlerimizin de dualarıyla kazasız belasız atlatacağız inşallah. Albümü de şubat tatiline denk getirmeyi planlıyorum.

Çocuğunuzun ismi Kuzey olacak değil mi?
- Hüseyin Kuzey olacak. Hüseyin, Çağla"nın rahmetli babasının ismi, Kuzey de bizim bulduğumuz isim. Kuzey çok karizmatik bir isim, biz çok sevdik. Hiç Kuzey adlı birini tanımamışız, kafamızda bir tanımı, imajı yok.

Kuzey"in hayatınızdaki varlığı, kendini nasıl gösteriyor?
- Ultrasonda görüyorum, orada gördüğüm şey çok acayip. Ama daha da enteresanı, Çağla"nın vücudundaki değişiklikler. Ben Çağla"yı baklavalarıyla tanıyorum, şimdi göbeği var. O da kendisi için aynı şeyi söylüyor. Hakikaten içinden bir canlı çıkacak olması enteresan. Bir süre sonra elini, kafasını falan da görebiliyormuşsunuz. Bebeğimiz henüz 18 haftalık.

Bebek için alışveriş yapmaya başladınız mı?
- Biraz daha bekleyeceğiz, son bir ayda halledeceğiz her şeyi.

Hamilelik dönemi sadece kadınlarda değil, eşlerde de sancılı geçer. Sizin durumunuz nasıl?
- Ben bunu çok duyduğum için, kendimi eğittim. Çağla"nın da sağ olsun çok büyük tepkileri olmuyor ama ondaki değişimi hissediyorum. Ben biraz erken davranıp, bunu bir oyun haline getirdim ve eğlencesini yaşamaya başladım. Ben davranılması gerektiği gibi davranıyorum, çünkü önüne geçilemeyecek hormonal bir değişim var ortada. Çok garip hissediyor kendini. Dolayısıyla benim görevim, bu değişimi sırasında onu biraz daha rahatlatmak. Başka hiçbir görevim yok. Çocuğu ben taşımıyorum. Ona kimse yardımcı olmuyor ve kimsenin de yardımcı olması gerekmiyor.

İYİ NİYETİM BAŞIMI YAKTI

Yeni sezon için dizi ya da film çalışmanız var mı?
- Şu ana kadar 12 tane dizi senaryosu, beş, altı tane de sinema filmi senaryosu okudum. Ama yaz için gelen senaryoların hiçbirini çok sevmedim. Biraz fazla bilindik ve fazla basit geldi.

Sizin bir hikâyeniz vardı, ona ne oldu?
- Uğur Uludağ, o hikâyenin üzerinde bir senaryo çalışması yapıyor şimdi. Türüne tam karar veremedik, ben sitcom olarak yola çıktım, o ise komedi drama olarak kaleme alıyor. Uğur çok sevdiğim bir yazar. İstanbul"a gittiğimde tekrar bir araya gelip, bakacağız. Belki o projeyi hayata geçirebiliriz.


Bu hikâyeyi ve senaryoyu hazırlamanızın nedeni neydi?
- Başkasının yazdığı dizide oynuyorsunuz, sonra yayından kalkınca sorumlusu siz oluyorsunuz. Halbuki orada çabalıyorsunuz. “Herkes kendi işinde iyidir” mantığıyla yaklaştığım için, bu konuda hep sessiz kaldım ama hep aynı sorunla karşılaştım. Dizi 13 veya 15"inci bölümde kaldırıldığı zaman ne oldu? “Emre Altuğ"un dizisi tutmadı” dendi. Ne yapayım? Ben tek başıma sadece oynarım, birisi kalkıp “Çok kötü oynadın kardeşim” derse, o zaman kabul ederim. Dizinin tutup tutmaması, hakikaten bir ekip işi.

İyi niyetiniz başınıza çok dert açmış gibi konuşuyorsunuz...
- Açtı tabii... Her zaman çok iyi niyetli değilim ama olduğum zamanlarda da doğru kişileri tutturamıyorum. İyi niyetimin başımı yaktığı oluyor yani. Ondan sonra da hak etmeyen insanlara kötü davranıyorum. Tam bir insanım.

Yaşlılık sendromu mu başlıyor sizde?
- Yaşlılık değil, büyüme sendromu başlıyor. Beni bu evlilik hikâyesi olgunlaştırdı galiba. Olaylara bakışımı değiştirdi. Ama bazen de kendimi büyümüş gibi hissetmiyorum.
Evde ben Çağla"yı gaza getiriyorum, o da beni. Yani çocuk görse, ne deriz bilmiyorum. Hiç otorite kalmaz herhalde! Onun dışında çok şükür kendimi yaşlı hissetmiyorum. Çok iyi hissediyorum hatta. Hayatımın en huzurlu dönemlerinden biri bu. (hürriyet)