Tek bedende iki kişi

Amerikalı disefal (tek beden iki kafa) Abigail ve Brittany Hensel kardeşler 18 yaşına geldi. Onların durumunda bu yaşa gelen başka ikizler görülmedi. İşte bu yüzden tıp dünyasını şaşırtıyorlar.

Dünyada 10 yaşını aşan sadece 4 disefal ikiz vakası biliniyor. Ama bunlardan hiç biri Abigail ve Brittany gibi 18 yaşına gelemedi.

BAZI ORGANLAR ORTAK

Mart 1990'da dünyay gelen Hensel kardeşler, tek bedende 2 kişi olarak özetlenebilir: 2 kalp, 2 mide, 2 omurga, 2 safra kesesi, 4 akçiğer ve 3 böbrekleri var. Ama tek göğüs kafesi, tek karaciğer, tek sindirim sistemi, tek idrar yoluna sahipler.

Abigail sağ, Brittany ise bedenin sol tarafını kontrol ediyor. Bu şekilde, geçtiğimiz günlerde ehliyet bile aldılar. Ayrıca piyano çalabiliyor, yüzüyor ve bisiklet de kullanabiliyorlar.

HENÜZ BİR ERKEK ARKADAŞ EDİNEMDİLER

Hemşire olan anneleri ile marangoz bablarının ilk gözağrısı olan ikizlerin 10 yaşını bulamayacaklarını, söyleyen doktorlar, şimdi Hensel kardeşleri yakın takibe aldı.

İkizlerin en büyük hayali ise bir gün evlenmek. İkisi de "evlilikten korkmadıklarını" söylerken, şimdiye kadar henüz bir erkek arkadaş edinemediklerinden de son derece şikayetçi.