Onunla evlenebiliriz düşüncesiyle kendisine iftira attım' diye konuştu. Mahkeme Kadir H.'yi suç vasfının değişmesi olasılığını gözönüne alarak tahliye ederken, S.Y. hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

İlkadım İlçesi'nde oturan S.Y., 3 ay önce polis merkezine giderek, erkek arkadaşı olan Kadir H.'nin 2010 yılı Eylül ayında kendisini evlerine götürdüğünü ve tecavüz ettiğini söyleyerek, "Karşı koymaya çalıştım. Ancak boğuşma sırasında yere düştüm. Kafamı masaya çarptığım için bayılmışım. Kendime geldiğimde ellerim arkadan bağlı, çıplak bir halde bir yataktaydım. Tecavüze uğradığımı anladım. Sonra Kadir bana, çıplak görüntülerimi çektiğini söyleyerek şantaj edip, sürekli para istedi. İstediği zaman da benimle cinsel ilişkiye girdi. Zorla bana esrar içirdi. Ona para bulmak için hırsızlık yaptım" diye konuşarak şikayetçi oldu. Genç kızın ifadeleri üzerine harekete geçen polis, Kadir H.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Suçlamaları kabul etmeyen zanlı çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tecavüz, şantaj ve cinsel amaçlı alıkoymak suçlarından 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Kadir H., bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Genç kızın kendisine iftira attığını ileri süren sanık "Kendisini tanırım ama arkadaşlığımız olmadı. Hiç bir şekilde cinsel ilişkiye girmedik. Kendisini tehdit ya da şantaj etmedim. Neden beni suçluyor bilmiyorum" diye konuştu.

Duruşmaya katılan genç kız ise, sorgulama aşamasındaki ifadelerini değiştirerek sanıktan şikayetçi olmadığını söyledi. S.Y, ifadesinde, "Onu seviyordum. Evlenmeyi planlıyorduk. Ancak aşırı sarhoş olduğum bir günde hatırlamadığım biriyle ilişkiye girmişim. Kadir'i de sevdiğim için evlenebiriz düşüncesiyle onu suçladım. Ona iftira attım. Kadir benimle ilişkiye girmedi. Daha önceki ifadelerimin hiç biri doğru değildir" dedi. Mahkeme, tutuklu sanığın üzerine atılan suç vasfının değişme olasılığını ve genç kızın ifadelerini dikkate alarak Kadir H.'nin tahliyesine karar verdi.

Ancak, Cumhuriyet savcısının talebi doğrultusunda genç kıza, iftira atıp bir kişinin tutuklanıp hürriyetini kısıtlanmasına neden olduğu gerekçesiyle 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verip, duruşmayı S.Y.'nin olay nedeniyle ruh sağlığının bozulup bozulmadığının araştırılması için erteledi.