Edinilen bilgiye göre; Çine"de ikamet eden ve bir süredir çevresindekilere evlenmek istediğini ifade eden İ.A"nın yanına gelen M.K. "Sana kız buldum. Eğer bana 2 bin TL verirsen seni Aydın"da bir kızla evlendireceğim" dedi. M.K. ile birlikte Aydın"a gelen İ.A., D.A. isimli bayan ile tanıştırıldı. Bir süre D.A. ise sohbet eden ve anlaşıp evlenmeye karar veren İ.A., kendisini kız ile tanıştıran M.K"ya taahhüt ettiği 2 bin TL"yi verdi.

DÜĞÜN HAZIRLIKLARINA BAŞLADI
Evlenme kararının ardından hemen düğün hazırlıklarına başlayan İ.A., sözlüsü D.A"yı evinden alarak düğün alışverişi için Çine"ye getirdi. Girdikleri bir sarraftan 7 adet Asmalı Konak diye tabir edilen bilezik, 1 adet taşlı yüzük, 1 takım altın küpe, 2 adet altın zincir ve beşibirlik diye tabir edilen altın kolye satın alan İ.A., altınları D.A"ya teslim etti. Düğün kıyafeti içinde D.A"ya 495 TL"lik elbise alan İ.A., daha önceden işlemlerin tamamlanmış olması nedeniyle nikah için belediyenin yolunu tuttu.

ABİSİNİ BAHANE ETTİ
Evlenmek için belediye önüne gelen çift tam nikah salonuna girecekken; D.A"nın "Abim de nikaha gelecek, onu karşılayalım" demesi üzerine, çift Çine Otogarına doğru yola çıktı. Aydın"dan gelecek aracı bekledikleri sırada tıraş olmak için berbere giren İ.A. dışarı çıktığında büyük bir şok yaşadı.
Evlenmek üzere olduğu sözlüsünün bir araca binerek olay yerinden ayrıldığını öğrenen şahıs, dolandırıldığını anlayarak durumu polise haber verdi. Başlatılan soruşturma kapsamında İ.A"dan kız bulması karşılığında 2 bin TL alan M.K. ile firari şüpheli D.A"nın akrabası olan H.A. gözaltına alındı. Şüpheliler İ.A. ile D.A"yı tanıştırdıklarını ancak bundan sonra yaşanan olaylardan haberlerinin olmadığını ifade ederek, suçlamaları kabul etmedi.
Altınları ve kıyafetleri alarak sözlüsünü Çine Otogarı"nda bırakıp kayıplara karışan D.A. ve D.A"ya yardım eden kişilerin bulunması için geniş çaplı araştırma başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. -iha