62. hükümet programı, 61. Hükümet programının güncellenmesiyle hazırlandı.
 
Programın ekonomi bölümünde, büyümenin yeniden sağlanması için gerekli adımların atılacağına yönelik sözler verildi.
 
Bunun dışında, yardıma muhtaç genç çiftlerin evlenmelerine destek sağlanacağı da vurgulandı. Programda, bu kapsamdaki çiftlere, çeyizi içinde konut verileceği taahhüt edildi.
 
Evlenecek çiftlerle ilgili kısımda yer alan taahhütler ise şöyle: “... Aile yapımız, bizim diğer toplumlardan en büyük fark ve üstünlüklerimizden birisidir. Önümüzdeki dönemde ailenin korunması ve güçlendirilmesi sosyal politikalarımızın merkezinde olacaktır. Bu kapsamda, genç nüfus yapımızın korunması, aile kurumunun güçlendirilmesi ve aile refahının artırılmasına yönelik eylemler hayata geçirilecektir. Yeni evlenecek yoksul çiftlerimize geri ödemeli çeyizi içinde konut edinmelerini sağlayacağız. Genç evlilikleri teşvik etmek amacıyla da ilave maddi destekleri hayata geçireceğiz....”
 
DALGALI KURA ÇİZİK
 
Hükümet program taslağında, ekonomi ile ilgili bölümlere özel önem verildi. Bu çerçevede, “Yeni Türkiye Yeni Ekonomi” başlığı altında kaleme alınan bölümde, 2023 yılında Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına gireceği öne sürüldü. Merkez Bankası’nın para politikası konusunda da ayrıntılı değerlendirmelerin yapıldığı kısımda ise ilginç bir veto dikkat çekti. Metinde yer alan, “dalgalı kur sistemi devam edecek” şeklindeki cümlelerin üzerine çizik atıldı. Bu durum kafaların karışmasına yol açtı. Öte yandan, yine program taslağında, yolsuzluklarla ilgili de kısa bir değerlendirme yapıldı. Bu bölümde, yolsuzlukların üzerinin hiçbir şekilde örtülmediği de vurgulandı.