Büyük oranda faaliyete geçen, tamamı ise bu yılın sonunda açılacak olan alışveriş merkezi, altın ve pırlanta fiyatlarında da piyasaya göre yüzde 25 ile 40 arasında daha uygun olma iddiasında.
Wedding World Kuyumcukent'te açılan 100'e yakın kuyumcu, gelinlik, çeyiz, abiye, davetiye, şekerleme, ayakkabı mağazalarının yanı sıra doluluk oranının yüzde 100'e ulaşmasıyla mobilyadan beyaz eşyaya, tekstilden mutfak eşyasına kadar her türlü evlilik ihtiyacı tek bir yerden karşılanabilecek. Kuyumcukent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Merim, Wedding World Kuyumcukent'te 700 bağımsız bölümün yer aldığını söyledi.

Evlilik temalı alışveriş merkezini bir ayda 20 binden fazla kişi ziyaret etti. Nostalji olması amacıyla merkezde Fatih'teki gelinlikçiler sokağı, Nişantaşı sokağı, kozmetikçiler sokağı ile örf ve âdetlerin yerine getirilmesi amacıyla küçük dükkânlar da Kuyumcukent'te yer alıyor. Kemal Merim, altın fiyatlarındaki yükselişi dikkate alarak evlenecek çiftler ve altın alışverişi yapmak zorunda olanlar için bir kampanya başlattıklarını açıkladı.

'Türkiye'nin en ucuz altını burada' sloganıyla satışa sunulan altın ve pırlantalar piyasaya göre yüzde 25 ile 40 arasında daha ucuz. Merkezde yer alan kuyumcu mağazalarının Kuyumcukent'te imalathaneleri de bulunduğuna işaret eden Merim, "Buradaki kuyumcuların mağazaları da kendi mülkleri, kira dertleri yok. İşletme maliyetleri de çok düşük. O nedenle ürünleri daha uyguna satabiliyor." dedi.

Takıya meraklı olan Trakyalılar hafta sonları Kuyumcukent'e gelerek alışveriş yaparken, Anadolu'dan daha çok toptan alışveriş için gelenler var. Merkezden Amerika, Avrupa, Asya ve Arap yarımadasına, özellikle de Dubai'ye ihracat yapılıyor. Şu anda düşük kapasite ile çalışan merkezde 8-10 bin kişi istihdam edilirken, doluluk oranının artmasıyla bu rakam 40 bini bulacak. Haftada 8-10 nikâhın kıyıldığı Kuyumcukent'te evlenen çiftlerden 42 liralık menüyü tercih edenlere Kartepe Oteli'nden balayı hediye ediliyor.

ZAMAN