Kardeşlerin geri dönmesi için aileden fidye isteyen şahıs polisin başarılı operasyonuyla yakalanmasına rağmen halen kardeşlerden bir haber alınamadı. Aileden fidye isteyen kişinin kaçırılan kardeşlerin kuzeni çıkması ortalığı bir kat daha karıştırırken, kuzen polise verdiği ifadede kardeşlerin nerde olduğunu bilmediğini ileri sürdü. Yakalanan şahsın evlatlarının yerini bildiğini ileri süren acılı baba Mustafa Demirhoş; “Çocuklarımın ortadan kaybolduğu günden beri her gün ciğerlerimiz parçalanıyor. Nasıl yaşadığımızı bilmiyoruz. Birileri bizim sesimiz duysun artık. Yakalanan şahsın evlatlarımın yerini bildiğini inanıyorum” dedi.
Demirhoş kardeşlerin ortadan kaybolmasından 1,5 aylık bir süre sonra kapılarının altından; “Sayın Demirhoş ailesi, size bugüne kadar ulaşmadık. Çünkü polis ve jandarma ile temas halinde olduğunuzu biliyorduk. Çocuklarınız elimizde ve sağlıkları yerinde. Çocuklarınız mandıracılık yaptığı için, bizim mal verdiğimiz bölgelere girmişler. Bizde mandıracılık işi ile uğraştığımız için bizleri 45 bin TL zarara uğrattılar. Bu zararımızı karşıladığınız takdirde çocuklarınızı bırakacağız. Parayı bırakacağınız yer için tekrar size ulaşacağız” yazılı bir mektup bırakıldı.

İKİNCİ MEKTUPTA FİDYECİ YAKALANDI
Daha sonra Mustafa Demirhoş"un parayı nereye bırakacağına dair bir mektup daha geldi. Tüm gelişmeleri polise bildiren aile, polis ile birlikte ikinci mektubun olduğu adrese gitti. Paranın bırakılacağı adresi öğrenen polis buluşmadan 2 saat önce belirlenen adrese pusu kurdu. Poşetin içine doldurdukları gazete kağıtları ile buluşma yerine gelen baba Mustafa Demirhoş, poşeti bıraktıktan sonra uzaklaştı. Aradan yarım saat sonra buluşma yerine gelen bir kişi poşeti almak isteyince polis tarafından kıskıvrak yakalandı.

FİDYECİ KUZEN ÇIKTI
Aydın Emniyeti"nce yakalanan fidyecinin, halaoğulları olduğunu öğrenen Demirhoş ailesi adeta şok oldular. Yücel Çamcı"nın yapılan sorgulamasında, halaoğulları olan Kenan ve Sinan kardeşlerin kendisine telefonla ulaştığını, başlarının dertte olduğu için kaçtıklarını söyledi. Çamcı ayrıca, kardeşlerin yurtdışına kaçmak için acilen paraya ihtiyacı olduğunu, planı kardeşlerin hazırladığını, bu işi yapması taktirde kendisine de para vereceklerini yapılan sorgulamasında söylediği öğrenildi. Fidyecinin vermiş olduğu ifadeye göre araştırma başlatan Aydın Emniyeti, kaybolan gençler hakkında bir bulgu elde edemedi.

TÜRKİYE"DE BARINAMAM
Polis tarafından Aydın Adliyesine sevk edildikten sonra Aydın E Tipi Kapalı Cezaevine gönderilen fidyeci Yücel Çamcı"nın ceza evinde görüştüğü yakınlarına; “Değil sizin yüzünüze bakmak, Türkiye"de yerim yok” şeklinde konuştuğunu öne süren baba Mustafa Demirhoş, Çamcı"nın ifadelerinden sonra çocuklarının hayatından ümidini kestiğini söyledi.
Mustafa Demirhoş; “Emniyetten Yücel"in ifadesinin tekrar alınmasını istedim. Emniyet yetkilileri de tekrar bir ifade alacaklarını söylediler. Yücel bazı gerçekleri gizliyor. Yücel ile hareket eden başka insanların olduğuna inanıyorum. Yücel Çamcı"nın evinde 2 adet daha bize verilmek üzere mektup bulunmuş. Polisin bize verdiği bilgiye göre birisi Kenan ve Sinan"ın ağzından yazılmış veda mektubuymuş. Polisteki ifadesince çocuklarımla telefonla konuştuğunu söyleyen Yücel Çamcı"nın bildiği bir şeyler var. Çelişkili ifadeler veriyor. Kendisinin tekrar tekrar sorgulanmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

NE İSTERLERSE VERECEĞİM
Kenan ve Sinan"ın ortadan kayboldukları ilk günlerde Yücel Çamcı"nın evlerine kadar geldiğini belirten Mustafa Demirhoş, “Yücel Çamcı"nın babası ve kayın pederi davayı geri almamı istediler. Ben çocuklarımı sağ salim görmeden davayı kesinlikle geri almayacağımı kendilerine söyledim. Yücel Çamcı yakalandığı zaman çok umutlanmıştık ama bir sonuca ulaşılamadı. Çocuklarımdan birinin bile yerine bilen varsa ne isterlerse vermeye hazırım. Yücel Çamcı bir şeyler biliyorsa ondan da şikayetçi olmayacağım. Çocuklarım da eğer imkanları varsa bir kere bizle temasa geçsinler. Hepimiz perişan durumdayız. Psikolojik dengemiz bozuldu. Çocuklarımı gören vatandaşlarda insanlık namına emniyetle temasa geçsin” ifadelerini kullandı. -iha