Bursa"da, bir çiftin 5 yıl önce evlat edindiği 7 yaşındaki çocuk, minibüsün çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Millet Mahallesi"nde oturan 15 yıllık evli Yusuf (46) ve Safinaz Öner (45) çifti, çocukları olmadığı için 5 yıl önce Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu"ndan o dönem 2 yaşında olan Orhan"ı evlat edindi. Çift, bu yıl ilköğretime başlayan Orhan ile Küçükbalıklı Mahallesi"nde geçen hafta hayatını kaybeden bir yakınlarına taziye ziyaretine gitti.

Yusuf Öner"in kardeşi Nasıh Öner (39) ve eşi Ayşe Öner"in (39) de hazır bulunduğu ziyaretin ardından aile, Millet Mahallesi"ndeki evlerine gitmek üzere yaya olarak yola çıktı.

CİNAYET GİBİ KAZA

Aile fertleri Atıcılar Mahallesi"nde yapımı süren Mobese merkezi yakınlarında yolun karşısına geçmeye çalışırken, sürücüsü ve plakası henüz belirlenemeyen bir servis minibüsü, ilköğretim okulu 1. sınıf öğrencisi Orhan Öner ile küçük çocuğu elinden tutan yengesi Ayşe Öner"e çarparak olay yerinden kaçtı.

Küçük Orhan, 5 yıl önce kendisini evlat edinen Safinaz ve Yusuf Öner"in gözleri önünde yaşamını yitirirken, ağır yaralanan Ayşe Öner, Bursa Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Olayın ardından sinir krizi geçiren Öner çifti, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

TERS ŞERİTTEN GİRDİ, ARACIN FARLARINI KAPATARAK OLAY YERİNDEN KAÇTI

Yusuf Öner"in kardeşi Nasıh Öner, yaptığı açıklamada, 15 yıllık evli ağabeyi ile yengesinin bu sürede çocuk sahibi olamadıklarını söyledi.

Ağabeyi ve yengesinin bu nedenle Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu"na başvurduklarını, 5 yıl önce de sevindirici haberi aldıklarını vurgulayan Öner, "Orhan"ı 5 yıl önce evlatlık olarak almışlardı. Büyük bir mutluluk yaşıyorlardı" dedi.

Bu yıl okula başlayan Orhan Öner"in de neşeli bir çocuk olduğunu ve ailesiyle birlikte huzurlu bir yaşam sürdüğünü dile getiren Öner, kazayı şöyle anlattı.

"Yakın akrabalarımıza taziye ziyaretinden dönerken eşim Orhan"ın elinden tutuyordu. Birlikte yolun karşısına geçerken aniden ters şeritten çıkan bir minibüs üzerimize doğru gelerek Orhan ile eşime çarptı. Sonrasında yeğenim olay yerinde yaşamını yitirdi, eşim de yaralandı. Yolun çevresi çok karanlıktı ve ayrıca kazanın hemen ardından minibüs sürücüsü aracın farlarını kapatarak hızla olay yerinden kaçtı. Bu nedenle plakasını da alamadık. Bu, insanlığa sığar mı? Yazıklar olsun. Eğer sürücünün çocuğu da var ise bu ailenin nelerini kaybettiğini çok iyi anlamıştır." - DHA