Beyin ölümü gerçekleşen 7 yaşındaki Gurbet Yavuz"un bağışlanan organları, dört hastaya umut ışığı oldu. Organ nakli öncesinde küçük Gurbet"i son bir kez görmek isteyen babası Şükrü Yavuz"un yoğun bakımda kızına veda etmesi ise yürekleri dağladı.

Şırnak"ın İdil ilçesinde 15 Ekim"de geçirdiği trafik kazasından sonra Cizre Devlet Hastanesi"ne kaldırılan ve burada beyin ölümü gerçekleşen 7 yaşındaki Gurbet Yavuz"un organları ailesi tarafından bağışlandı. Baba Şükrü Yavuz, kızının bütün organlarını bağışlayacağını belirtmesi üzerine Cizre Devlet Hastanesi yetkilileri, Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçti. Durumun bildirilmesi üzerine Gurbet Yavuz"un organlarını alıp başka hastalara nakletmek için Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Organ Nakli Merkezi Ekibi Sağlık Bakanlığı"na ait ambulans helikopterle Cizre"ye geldi.

Baba Şükrü Yavuz, yoğun bakım ünitesinde beyin ölümü gerçekleşen kızını organ nakli öncesinde son bir kez görmek istedi. Bunun üzerine yoğun bakım ünitesine alınan baba Yavuz, kızının yanaklarından öperek veda etti.

Ameliyat sonrası Gurbet Yavuz"un karaciğer ve böbrekleri başka hastalara nakledilmek üzere alındı. Yavuz"un karaciğerinin Turgut Özal Tıp Merkezi"nde organ nakli bekleyen iki yaşındaki bir çocuk ve on aylık bir bebeğe nakledileceği belirtilirken, böbrekleri ise Gaziantep Üniversitesi"nde organ nakli bekleyen iki ayrı hastaya nakledilecek.

"Örnek olsun istedim"

Baba Şükrü Yavuz, çocuğuna doyamadan, acı bir trafik kazası sonrası kaybettiğini belirterek, “Çocuğum yaşamadı ama çocuğumun organları toprak olmasın ve organları ile en azından başka insanlar yaşasın istedim. Herkes gibi bizim de organ nakline ihtiyacımız olabilir. Şırnak"ta ilk kez organ bağışında bulunan ben oldum. Türkiye"nin birçok yerinde insanlar organ bağışı yapıyor. Ben de diğer insanlara örnek olması için kızımın organlarını bağışladım. Bütün insanlardan organ bağışında bulunmalarını istiyorum. Çünkü yapılacak olan bir organ bağışı belki bir hayatı kurtaracaktır” dedi.

Gurbet Yavuz"un cenazesi ise ailesi tarafından hastaneden Cizre Belediyesi"ne ait cenaze aracı ile alınarak İdil ilçesinde defnedildi. İdil Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi olan Gurbet Yavuz, 15 Ekim"de okuldan eve dönerken, yolun karşısına geçmek istediği sırada özel bir otomobilin çarpması sonucu yaralanmış, İdil Devlet Hastanesi"ndeki ilk tedavisinin ardından Cizre Devlet Hastanesi"ne sevk edilmişti.