Alanya’nın Çıplaklı Beldesi’nde yaşayan Naciye Erdemir, 15 yıl önce 115 kilo iken hızla kilo almaya başladı ve son 4 yılda evinden çıkamaz hale gelip 300 kiloya ulaştı. İki çocuk annesi kadın, hareket etme güçlüğü çekince televizyon reklamlarında gördüğü ’altın çilek’ haplarıyla kilo vermeye çalıştı. 

Bir kutu altın çilek hapını tüketen ve aralıklarla altın çilek meyvesi yiyen Erdemir’in yüz, ayak ve karın bölgesinde şişlikler oluştu. Nefes almakta zorlanan Erdemir, koltuk değnekleriyle yürürken düştü. Tuvalet ve duş ihtiyacı eşi Ahmet Erdemir tarafından giderilen, yemekleri de komşuları tarafından yapılan Naciye Erdemir, rahatsızlanınca hastaneye götürülmek istendi. Eşi Ahmet Erdemir, sağlık ekipleri ve itfaiye kurtarma ekiplerinden yardım istedi.

Eve gelip kadının tansiyonunu ölçen sağlık ekiplerinin, "Hastanede tetkik gerek" açıklamasının ardından, kadını evden çıkarma operasyonu başladı. Evin balkon demirleri kesildikten sonra komşularının yardımı ile balkona çıkarılan Naciye Erdemir, belediyeye ait bir kepçe ile balkondan alındı. İtfaiye erlerinin de kepçeye binip kadını tuttuğu kurtarma operasyonu sonrası yere indirilen Naciye Erdemir, kamyonet kasasında Alanya Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Erdemir, en büyük arzusunun diğer insanlar gibi normal kiloya kavuşup evinin dışında yürümek, rahat hareket etmek, kendi yemeğini kendi yapıp yiyebilmek olduğunu söyledi. Erdemir, "Maddi imkanlarımız yetersiz. Devletin bize yardım etmesini istiyoruz. Kendi imkanlarımızla sağlığıma kavuşamıyorum" diye konuştu.

Erdemir, Alanya Devlet Hastanesi’nde muayene olup kontrolden geçirilecek.