Polis, kısa süre önce aşırı doz kokainden ölen bir uyuşturucu satıcısı ile Brenda"nın ölüm nedenlerinin Vali"nin davasıyla alakalı olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Transseksüel Brenda, Due Ponti Caddesi"ndeki evinde sabaha karşı yakılmış halde bulundu. Cesedi adeta kömürleşmiş olan Brenda'nın vücudunda ilk araştırmalara göre şiddet izlerine rastlanmadı. Cansız bedeninin yanında bir şişe viski ve yolculuğa çıkmak üzere hazırlanmış bir valiz vardı. Komşuları, gece bazı itişip kakışma sesleri duyduklarını, sabaha karşı 04.00"te de Brenda"nın dairesinde ateş görünce itfaiyeyi çağırdıklarını söyledi.

Polis, daha önce de sokakta yaşanan bir itiş kakışmadan sonra telefonunu çaldıran Brenda"nın, kaçma hazırlığı içinde olabileceği ihtimalini göz önünde bulunduruyor.

VALİ DAVASINDA KİLİT TANIKLARDANDI

İki jandarma, Lazio Valisi Piero Marrazzo"nun transseksüellerle olan ilişkisini ellerindeki bir videoyla ortaya çıkarmıştı. Vali bu skandalın ortaya çıkmasının ardından istifa etmişti. Brenda da birçok transseksüel gibi Vali"ye şantaj yapılmasıyla ilgili poliste tanıklık yapmıştı. Brenda, aslında jandarmaların elindeki video kasetinden daha uzun bir kasetin daha olduğunu söylemişti.

Brenda"nın ölümünün normal mi yoksa bir cinayet mi olduğu soruşturmadan sonra ortaya çıkacak. Ancak kısa bir süre önce aşırı dozda kokainden öldüğü belirtilen, uyuşturucu satıcısı Gianmarino Cafasso"nun da ölümünde şüpheler vardı. Cafasso, Vali"yle ilişkiye giren transseksüellere uyuşturucu temin ediyordu. Polis yetkilileri, bu iki olayın tesadüf olma ihtimalinin çok düşük olduğunu söylüyor. Böylece soruşturma ilginç bir boyut kazandı.

Bu olayların ardından bugün bir açıklama yapan eski Vali Marrazzo, “Rahatsız edici bir durum. Ölüm olayları çok dramatik. Biz de şoktayız” dedi./hürriyet