Fenerbahçe'den İngiltere'nin Arsenal takımına transfer olan Andre Santos, özel işleri nedeniyle Türkiye'ye geldi.
 
Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde eski takım arkadaşlarıyla hasret gideren Brezilyalı oyuncu, sarı-lacivertlilerin çalışmasını da izledi.
 
Fenerbahçe Televizyonu'na açıklamalarda bulunan Andre Santos, Türkiye'ye gelerek evine olan özlemi giderdiğini söyledi. Santos, Fenerbahçe'yi ve İstanbul'u evi gibi hissettiğini belirterek, ''Burada kendimi evimde gibi hissettiğimi çok kez söyledim. Tabi bu duyguları hissettiğiniz bir yer için de özlem kelimesi anlamını buluyor. Şimdi de evimde gibi hissettiğim bir ortama, yere olan özlemimi gideriyorum'' dedi.
 
''Fenerbahçe'nin gönüllü elçisiyim''
Kariyerini İngiltere'de sürdüren yıldız futbolcu, Fenerbahçe'nin yurt dışındaki gönüllü elçisi olduğunu dile getirdi.
 
''Fenerbahçe'nin büyüklüğünü yaşayan biri olarak anlatmak borcumdur'' ifadesini kullanan Andre Santos, Türk ve İngiliz futbolu arasında büyük farklar olmadığını ve tesisleşme konusunda Türkiye'nin çok iyi durumda olduğunu ifade etti.
 
Milli oyuncu, taraftarların sevgi ve saygısına layık olmanın kendisi için gurur verici olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
 
''Fenerbahçe taraftarlarının takıma bu sene de büyük destek vereceğinden şüphe duymuyorum. Ümit ediyorum ki camia bir bütün olarak sezon sonunda şampiyonluğa ulaşacak. Ben de İngiltere'den tüm maçları takip edeceğim. Fenerbahçe şampiyon olunca bu coşkuyu ben de yaşayacağım.''
 
Andre Santos, İngiltere'de Fenerbahçe'ye dair çok şey yaşadığını dile getirirken, sadece kadın ve çocuk taraftarın tribünleri doldurmasının Arsenalli futbolcuları ve yöneticileri şaşırttığını söyledi.
 
Brezilyalı futbolcu, İngiltere'deki hayatı konusunda ise şunları söyledi:
 
''Fenerbahçe formalı taraftarlar 'Santos' diyerek yanıma geliyor ve bana olan desteklerini, sevgilerini benimle paylaşıyorlar. Caddelerde beni tanıyan Türkler yanıma gelip, benimle sohbet ediyor. Başka ve yakın bir örnek vermek gerekirse, seyircisiz oynanacağı açıklanan ve sadece kadın ve çocukların izleyebildiği maç İngiltere'de büyük yankı uyandırdı. Maçın ertesi günü antrenmanda tüm takım arkadaşlarım ve yöneticiler bana, 'Nasıl oluyor da 50-60 bin kadın ve çocuk taraftar bir maçta tribünleri doldurabiliyor. Bu çok büyük bir şey' tarzında yorumlar yaptılar. Benimle fikirlerini paylaşıp görüşlerimi aldılar. Hayret ettiklerini açıklarken, şaşkınlıklarını gizleyemediler.''