Eşi 44 yaşındaki Sunay Uyar'ın hastanede tedavi gördüğü için olaydan habersiz olduğunu belirten Uyar, kayınvalidesinin evine sığındıklarını söyledi.

1 Mart 2012 gecesi, henüz belirlenemeyen bir sebeple çıkan yangında evi kullanılamaz hale gelen Uyar, eşinin yaklaşık 24 yıldır psikolojik rahatsızlığı sebebiyle çalışamadığını anlattı: "Eşim askerdeyken psikolojik rahatsızlıkları başladı. Malulen emeklilik maaşı alıyor, o da hastane masraflarına gidiyor. Geçimimizi çoğu zaman eşimin ailesi üstleniyor. Evimiz yandıktan sonra ortada kaldık. Son çare olarak kayınvalidemin yanına sığındık. Eşimin hastalığından dolayı yaşananları kendisine söylemedik. Durumumuz işler acısı."

 

Bir an önce evini tamir ettirmek istediğini dile getiren Sümeyye Uyar, "Kızım ilköğretimde, oğlum lisede. Yangının olduğu gece diğer odada kalıyorduk. Duman konusunu hissedince kendimizi dışarıya zor attık. Yeni aldığımız ve birinci taksini ödediğimiz bütün eşyalarımız kül oldu. Evimin tamir edilmesi için Milas Kaymakamlığı'na müracaat ettim, beklememi söylediler. İstediğim, sadece evimin tamir edilmesi. İçinde eşya olmasına gerek de yok. Bir kilim serer yaşarız. Eşim hastaneden gelmeden önce evimi bir an önce tamir ettirmem gerekiyor. Bu hali görürse daha da kötü olacak." şeklinde konuştu.