Gözaltına alınan Mehmet Yılmaz, "Pişman değilim. Beni boşandığı eşiyle aldatıyordu. Namusumu temizledim" dedi.

Olay, bugün saat 01.00 sıralarında Konya merkez Selçuklu İlçesi Rauf Denktaş Caddesi'nde meydana geldi. Geçen yıl eşinden boşanan 2 çocuk annesi Dilber Yılmaz, Mehmet Yılmaz ile evlendi. Çift arasında kısa süre sonra şiddetli geçimsizlik başladı. Dilber Yılmaz, 3 ay önce evi terk edip, ailesinin yanına yerleşti.

Dilber Yılmaz, iddiaya göre Eskişehir'de oturan eski eşi ile yeniden görüşmeye başladı. Bunu öğrenen Mehmet Yılmaz, Dilber Yılmaz'ı eski eşiyle bir daha görüşmemesi istedi ve ardından takibe başladı. İddiaya göre Mehmet Yılmaz, tehdit etmesine karşın eşi Dilber'in boşandığı eşiyle görüşmeyi sürdürdüğünü belirledi.

Dilber Yılmaz, bugün saat 01.00 sıralarında dayısının oğlu 28 yaşındaki Mustafa Cevizaltı ile bir akrabalarını ziyaret ettikten sonra yürüyerek evlerine döndükleri sırada, Mehmet Yılmaz, motosikletiyle önlerini kesti. Çıkan tartışma sonrasında Mehmet Yılmaz, eşi Dilber'i bıçağı 11 kez sapladıktan sonra kaçtı. Dilber Yılmaz, kanlar içinde yere yığılırken Mustafa Cevizaltı, olay yerinden hızla uzaklaşıp, polise ihbarda bulundu.

Sevk edilen sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Dilber Yılmaz, ambulansla kaldırıldığı Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kurtarılamadı.

"DEFALARCA BIÇAKLADI"

Cinayetin görgü tanığı 19 yaşındaki Erkan Negis, oturdukları binanın kapısını açtığı sırada dışardan bir kadının ‘İmdat’ diye bağırdığını belirterek, "Dışarı çıktığımda motosiklet üzerinde olan bir kişi kadını defalarca bıçaklıyordu. Kadın kanlar içerisinde yerde kaldı. Adam da motosikletine binerek olay yerinden kaçtı. Biz de hemen yardım istedik" dedi.

3 SAAT SONRA YAKALANDI

Kaçan Mehmet Yılmaz da olaydan 3 saat sonra polis tarafından evinin yakınında yakalandı. Sorgusunda, yaptığı uyarılara rağmen eşi Dilber'in boşandığı eşiyle görüştüğünü ileri süren Mehmet Yılmaz, "Pişman değilim. Beni boşandığı eşiyle aldatıyordu. Namusumu temizledim" dediği belirtildi.