Üvey kızının kaçırılmasını engellemeye çalışan 41 yaşındaki Zekeriya Kılınç da ayağından vuruldu, anne 41 yaşındaki Şengül Kılınç kucağında bebeği olduğu halde dövüldü. Arife A.'yı da yanlarına alarak kaçan 3 kişi aranıyor.

Arife A., 3 ay önce 16 yaşındayken, görücü usulü ile Ali Yırtıkgöz ile nikahsız olarak evlendi. Ali Yırtıkgöz'ün ailesi, “Arife'nin yaşı küçük. 17 yaşına girdiğinde nikahları kıyılır” dedi. Arife A., 27 Ocak Salı günü eşi ile birlikte annesi Şengül Kılınç ve üey babası Zekeriya Kılınç'ı ziyarete gitti. Burada, 17 yaşına girdiği için eşinden resmi nikah istedi. Aralarında çıkan tartışma sonucu Ali Yırtıkgöz evlerine döndü, ancak Arife A. annesinin yanında kaldı. Bu duruma sinirlernen Ali Yırtıkgöz, 29 Ocak günü saat 02.30 sıralarında, babası Hüseyin ve kardeşi Aydın'la birlikte nikahsız eşinin ailesinin evini bastı. Ali Yırtıkgöz, Arife A.'yı yatağından zorla alıp, kaçırmaya çalıştı. Şengül Kılınç ve Zekeriya Kılınç da kızlarının kaçırılmasını engellemeye çalıştı. Çıkan kavgada Şengül Kılınç, kuçağındaki bebeği ile dövüldü. Aydın Kılıç da iddiya göre Zekeriya Kılınç'ı av tüfeği ile ayağından yaraladı. Kavga sırasında burnu kırılan ve ayağından yaralanan Zekeriya Kılınç, ambulansla Akşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırganlar, Arife A.'yı da yanlarına alarak kaçtı. Polis, Hüseyin Yırtıkgöz'ü, Afyonkarahisar'ın Sultandağı İlçesi'nde yakalandı. Yırtıkgöz, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Hastanede tedavi altında alınan ve yaşadıklarını DHA'ya anlatan Zekeriya Kılınç, “Ali Yırtıkgöz, ailesiyle birlikte sabaha karşı evi basarak kızımı yatağından alıp götürmeye çalıştı. Ben de engelemek istedim. Beni ayağımdan vurup, burnumu kırdılar. Eşimi dövdüler, kzımı kaçırdılar. Onlardan şikayetçiyim” dedi. Kuçağında bebeği ile dövüldüğünü öne süren anne Şengül Kılınç ise olayı şöyle analttı: “Kızımı düğünle evlendirdik. O sırada yaşı küçük diye resmi nikah yapmadılar. "Günü geldiğinde yapacağız" dediler. Aradan iki bayram geçti yine resmi nikah yapmadılar. Damatla birlikte kızım, bizi ziyarete geldi. Kızım resmi nikah yapılmasını istedi. O sırada tartışma çıktı. Kızım bizim yanımızda kaldı. Damat da evine gitti. Damat, yakınlarıyla birilke 2 gün sonra elinde silahla evimizi bastı. Çocuklarımla birlikte yatıyorduk. Kızımın kaçırılmasına engelemeye çalıştık. Önce eşimi ayağından vurdular. Sonra beni tekmelediler. Kapının oraya kadar sürüklediler. Silah zoru ile kızımı kaçırdılar.” Jandarma, Ali Yırtıkgöz ve Aydın Yırtıkgöz'ün yakalanması ve Arife A.'nın da bulunması için çalışmayı sürdürüyor.

MİLLİYET