AVRUPA piyasasında en değerli Türk futbolcularının başında gelen Arda Turan"a Premier Lig yolu göründü. G.Saray ile yıldızlaşıp Ada"da Blackburn Rovers formasıyla efsaneleşen ve geçtiğimiz pazar futbola veda eden Tugay"ın ardından değerini sarı-kırmızılı forma altında katlayan Arda da İngiltere"ye göz kırptı. Everton herkesi terse yatırarak Avrupa"nın dev kulüplerinin talip olması beklenen Arda"ya resmi teklifle gelmeye hazırlanıyor. Premier Lig"i 5. sırada tamamlayan İngiliz ekibi, 22 yaşındaki genç yıldız için 14 milyon Euro"yu da gözden çıkartmış durumda.

ADA"NIN en köklü ekipleri arasında yer alan Liverpool şehrinin takımı Everton, geride kalan sezonda savunmada ortaya koyduğu başarılı performansı hücum yollarında tekrarlayamamıştı.

TOPAL DA GİDİYORDU

Kadroya ofansif takviyelerde bulunarak ilk 4"ü zorlamak isteyen David Moyes"in çalıştırdığı takım geçtiğimiz transfer döneminde de ön libero için Mehmet Topal"ı istemiş ancak G.Saray, İngiliz ekibinin önerdiği 8 milyonluk teklifi geri çevirince Topal"ın Ada yolu tıkanmıştı. Everton da Topal yerine Belçikalı Felliani"yi Standart Liege"den 18 milyon Euro"ya satın almıştı.

POLAT "20 MİLYON" DİYOR

ARDA"YI eğer satacaksa değerli bir parçayken elden çıkartmak isteyen sarı-kırmızılı kulübün başkanı Adnan Polat, genç yıldızı 20 milyondan aşağı bir fiyata İngiliz Kulübü"ne bırakmak istemediğini yönetimiyle paylaştı. Everton yetkilileri ise bu konudaki ciddiyetini 5 Haziran"da Lyon"da oynanacak Fransa-Türkiye maçının ardından Arda için G.Saray"ın kapısını resmen çalarak ortaya koyacak.