Gönüllü doktorlar, evinden çıkamayacak durumdaki engellilerin ayağına kuaför götürdü. 
 
Spastik engelli 3 çocuğuna özel kuaför getirilmesi karşısında duygulu anlar yaşayan anne Ayşe Saka, "Her şey ayağımıza geldi. Bütün bunlar bizim için hayaldi, gerçek oldu." dedi.Bursa'da yaşayan Ayşe ve Mehmet Saka çiftinin kızları Burcu (18) ve Betül (25) ile oğulları Sefer Saka (24) spastik engelli olmaları sebebiyle hayatları boyunca kuaföre gidemedi. Konuşamayan ve yürüyemeyen 3 çocuk için bir odadan ibaret olan dünyaları, Bursa Evde Sağlık Hizmetleri Birimi sayesinde renklendi. Üç çocuk hayatlarında ilk kez kuaför gördü. Çocukların rutin sağlık kontrollerini yapan Sağlık Hizmetleri Birimi, kuaför ihtiyacını öğrencince harekete geçti. 
 
Bursa Evde Sağlık Hizmetleri'nden Sorumlu Müdür Yardımcısı Dr. Ramazan Işık, özellikle engelli hastaların gerekli ihtiyaçlarını karşılamak için dışarı çıkamadıklarını dile getirdi. Bunun üzerine sağlık dışı sayılabilecek bu hizmeti ilk defa vermeye başladıklarını ifade etti. Işık, şu bilgileri verdi: "Bu gençlerin saç kesimleri ve kuaför bakımı anneleri tarafından, kendi imkanları ile ev ortamında yapılıyor. Kuaförler Derneği ile bir toplantı yaptık. Kendileri de Bursa ili ve ilçelerdeki bütün kuaförlerle görüştüler. Bu hastalara ücretsiz olarak hizmet verebileceklerini söylediler. Bu engelli kardeşlerimizin ilk defa kuaför bakımı için gelmiş durumdayız. Bu, hasta yakınları için çok güzel bir hizmet." 
 
'HER ŞEY AYAĞIMIZA GELDİ, HAYALDİ GERÇEK OLDU' 
 
Anne Ayşe Saka, bu hizmetin evlerine getirilmesinden büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Çocuklarının saç kesimini daha önce makasla kendisinin yaptığını ancak içine sinmediğini vurgulayan anne Saka, duygularını şöyle anlattı: "Çocuklarımın kuaföre gitme imkanları yoktu. İlk kez kuaför görmüş oldular. Kızım daha da güzelleşecek. Böyle hizmetleri bize sunan Başbakanımıza ve bunda emeği geçen herkese çok teşekkürler. Bizim için bunlar hayaldi; ama gerçek oldu." 
 
Verilen hizmetin önemine işaret eden baba Mehmet Saka da bunun devamını beklediklerini kaydetti. Kuaför Gürhan Gülmez ise, "Bizler bu süreçte geçmişte neler yapmadığımızı öğreniyoruz. Bu çalışmayı yapmak çok anlamlı. Sizin yüreğinizde neler koptuğunu ben çok iyi biliyorum. Benim de evladım var. Böyle bir hizmeti karşımıza getiren, bu konuyla ilgilenen herkese teşekkür ediyorum. Bu kardeşlerimin saçlarına dokunabildiğim için çok mutluyum. Her zaman seve seve gelirim." şeklinde konuştu. (Zaman)