Yeni kurulan, "Evde Sağlık Hizmetleri Birimi" şu an için bir doktor ve bir hemşireyle hizmet veriyor. Birim, haftada iki gün daha önceden belirlenmiş hastalara hizmet aracıyla ulaşarak, gerekli tedavi hizmetlerini evlerinde sunuyor. Uygulamanın önümüzdeki günlerde haftanın tüm günlerine yayılması için gerekli çalışmalar sürdürülüyor.
Didim Devlet Hastanesi Baştabipliği, Ekim Ayında başlattığı uygulamayla Evde Sağlık Hizmetleri Birimi oluşturdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Didim Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Levent Kaplan, Ekim ayında başlattıkları Evde Sağlık Hizmetleri uygulamasına çok önem verdiklerini söyledi. Başhekim Kaplan; “Bakanlığımızın da çok önemsediği uygulama, Ekim ayından itibaren hastanemizde başlatıldı. Daha sonra imkanlarımız ölçüsünde genişletmeyi düşündüğümüz çalışmaya bir hekimimiz ve bir hemşiremizle başladık. Personel ve araç tedariklerindeki zorlukları aştığımızda, uygulama büyüyerek devam edecektir. Çalışmalarımıza başlarken ilçemizde yaşayan ancak ağır hastalıkları ve engelli olmaları sebebiyle evde sağlık hizmeti gereksinimi olan kişi bilgilerine ve adreslerine, gerek İl Sağlık Müdürlüğümüzün, gerekse İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün bilgilendirmeleriyle ulaştık. Ayrıca birimi oluşturduktan sonra bireysel başvurular aldık. Bu çalışmalarla belirlenen hastalara ulaşıyoruz. Onlara evlerinde sağlık hizmeti sunarken tedaviye yönelik uygulamalarla birlikte, reçete işlemleri, laboratuar tetkikleri, ilaç raporları ve özürlü raporları konusunda da yardımcı oluyoruz. Yine ilgili sağlık ekibimizin görüşleriyle, aynı kişileri tedavi amacıyla gerek hastanemize, gerekse başka bir sağlık kuruluşuna götürüyoruz” dedi.
Didim Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Biriminde görev yapan Doktor Pamir Yalas, verdikleri hizmetin manevi hazzının son derece yüksek olduğunu belirterek, “Hastanemize veya bir başka sağlık kuruluşuna fiziksel rahatsızlıkları ya da ağır özürleri sebebiyle başvuramayan, evlerindeki yatağa mahkum olarak sağlık hizmeti talep eden yurttaşlarımıza ulaşmanın, onlara yardımcı olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Hasta ve hasta yakınları da verilen hizmetten son derece mutlu olduklarını ifade ederek, “Ellerinde Didim Devlet Hastanesi Baştabipliğinin geçmiş olsun çiçekleriyle kapımızı çalan, bizlere bu ülkenin önemsenen bir vatandaşı olduğumuzu hissettirip hizmet sunan sağlık ekibimize ve uygulamada emeği geçen ilgililere şükran borçluyuz” dediler.
“60 KİŞİ SİSTEME KAYITLI HALE GETİRİLDİ.”
Didim Devlet Hastanesinde oluşturulan Evde Sağlık Hizmetleri Birimi, Başhekim Yardımcısı Dr. Cihangir Altın"ın sorumluluğunda, Dr. Pamir Yalas"ın ve Hemşire Nurten Ertekin"in aktif katılımıyla veriliyor. Birimin oluşturulmasıyla belirlenen 187 kişiden 167"si evlerinde ziyaret edilirken, bunların 60"ı sağlık hizmeti sunulmak amacıyla kaydedilerek, kişisel sağlık dosyası oluşturulduğu öğrenildi. Verilen hizmet ilçe merkezinin dışında, Akbük, Akyeniköy beldeleriyle, Akköy ve Balat"ı da kapsıyor.