Didim Kaymakamı Ali Katırcı başkanlığındaki heyet Didim’de 1 yıldır Evde Sağlık Hizmeti alan Ahmet Çelik’in evine ziyaret etti. Ziyarette Aydın İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Şenol Okur, Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon ve İletişim Merkezi Birim Sorumlusu Dr. Emel Bakırlı, Didim Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Levent Kaplan, Başhekim Yardımcısı Diş Hekimi Gülay Yıldırım, Didim Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi Sorumlu Hekimi Dr. Hatice Büyüktuna, Didim Devlet Hastanesi Müdürü Cengiz Bayar ve sağlık çalışanları katıldı.
Didim merkez Çamlık Mahallesinde oturan Medine-Tahsin Çelik’in iki oğlundan biri olan ve doğuştan akciğer enfeksiyonu geçirerek son 1 yıldır yatalak olarak yaşamını sürdüren Ahmet Çelik’i (21) ziyaret eden heyet, anne Medine Çelik’e çiçek verdi.
Ziyarette konuşan Kaymakam Katırcı, “Bu hizmet nasıl veriliyor, ne şekilde veriliyor, hastalara nasıl ulaşılıyor bunu anlatmak amacıyla ziyaret gerçekleştirildi. Amacımız bu hizmeti vatandaşlarımıza anlatmak. Didim’de bu anlamda 172 hastaya evde sağlık hizmeti veriliyor. Doğuştan yatalak olan, sonradan yatalak olan ve kalkamayan hastalara bu hizmet sağlık çalışanlarımızca verilmektedir. Sağlık Bakanlığımız bu hizmeti tüm ülke genelinde sürdürüyor. Bizde bu anlamda bu hizmeti sunan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Evde Sağlık Hizmetlerinin kapsamı ve içeriğiyle ilgili bilgiler aktaran Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon ve İletişim Merkezi Birim sorumlusu Dr. Emel Bakırlı da, “Bu hizmeti almak isteyen vatandaşlarımız 444 38 33 no’lu telefondan bizlere ulaşabilir. Yatalak olan, kalkamayan ve yaşlı olan hastalarımıza uzmanlarımızın kontrollerinden sonra raporlandırıyoruz. Raporu olanların raporunu yeniliyoruz. Bu anlamda bize ulaşan hastalarımıza kontrolleri belli günlerde randevu verilerek sürdürülüyor” diye konuştu.
Dr. Bakırlı, tüm ülke genelinde sürdürülen bu hizmetin sosyal sigortası olmayan hastalara da verildiğini kaydederek, evde sağlık hizmeti alana vatandaşlara ağız ve diş tedavisi hizmetinin verilmeye başlandığını bildirdi.
Ziyaretin sonunda Medine-Tahsin Çelik çifti ise Evde Sağlık Hizmetinden dolayı tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederken katkı ve destek veren herkese teşekkür etti. Ziyarette ayrıca Aydın İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Şenol Okur, Sağlık Bakanlığının Evde Sağlık Hizmetini başarıyla sürdüren hastanelere verdiği Teşekkür Belgesini Didim Devletb Hastanesi Başhekimi Dr. Levent Kaplan’a verdi.

14.20110720162113.jpg

16.20110720162207.jpg