Aydın Kültür Merkezi"nde gerçekleştirilen toplantıya Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Aydın İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı,Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Orhan Koç, sağlık personelleri, sivil toplum kuruluşları temsilciler ve hasta yakınları katıldı. Toplantıda, "Evde Bakım Hizmetleri" ile ilgili sinevizyon gösterileri yapıldı. Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Ziraat Bankası Aydın Şubesi Müdürü Hakan Alkan Özdemir"e "Evde Bakım Hizmetleri" Birimi"ne, Ziraat Bankası"nın 5 adet bağışladığı araç için teşekkür plaketi verdi.
Toplantıda konuşan spastik özürlü oğlu bulunan Nilgün Tuncer"in konuşma yaptığı sırada, salonda duygulu anlar yaşandı. Tuncer konuşmasında, 25 yaşında spastik engelli Mehmet adında bir çocuğa sahip olduğunu ve oğluna yüzde 3 yaşama şansı verildiğini belirterek; “Bu şansı hala birbirimize sarılarak sürdürüyoruz. Bizim en fazla korktuğumuz hastalık diş hastalığıydı. Kötü kader yine gelip bizi bularak, Mehmet dişlerinden rahatsızlandı. O zaman, Aydın"da imkan yetersizliğinden dolayı bizi İzmir"e gönderdiler. İzmir"e 2010"un Ağustos ayında gitmiştik ancak bize 2011"in Kasım ayına gün verdiler. Oğlum karşımda ağrıdan kıvranıyordu. Çıldırmak üzereydik. Eve geldiğimde, Aydın İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı"yı aradım. Sağolsun, beni baba yüreğiyle dinledi. Gözlerinden, bizim duyduğumuz acıyı hissettiğini hissettim. İl Sağlık Müdürümüzün yardımlarıyla Mehmet"in dişi Aydın"da çekildi.Aydın"da bir ilki başardık. Mehmet ile birlikte Aydın"da "Evde Bakım Hizmetleri" çalışmalarının öncüsü olduk. Bundan dolayı çok mutluyuz” dedi.
Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu yaptığı konuşmada, Türk milleti olarak psikolojik tedaviyi bildiğimizi söyledi. Birincioğlu: “Biz Türk milleti olarak çay içeriz, sohbet ederiz, psikolojik tedavimizi yaparız. Hekim olarak, bir hekimin çalışabileceği her yerde çalıştım.ABD"de çalıştığım sırada, 6 şerit gidişli 6 şerit gelişli yolda bir trafik kazası yaşandı. Kaza yerine gelen emniyet güçleri yolun tüm şeritlerini kapatarak ambulans helikopterlerin yaralıları almasını sağladı. O günlerde bizim ülkemize böyle uygulamalar gelecek mi diye düşünüyordum. Şimdi bu hizmetleri gördükçe çok büyük mutluluk duyuyorum. Ülkemiz zenginleştikçe, imkanlar arttıkça bu tip hizmetler verme imkanımız daha da artacaktır” diye konuştu.
7 BİN 200 ENGELLİYE ASGARİ ÜCRET VERİLİYOR
Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ise yaptığı konuşmada toplantıya katılan herkese teşekkür etti. Vali Coş konuşmasında kamuoyunun ve hayırseverlerin destekleri arttıkça evde bakım hizmetlerinin kalitesinin de artacağını belirterek; “Herkeste destek ve ilgi bekliyoruz. Maddi destek veremeyene vatandaşlarımız, manevi desteklerini çalışanlarımızdan esirgemesinler. Manevi destek, çalışanlarımıza moral ve motivasyon verecektir.Hükümetimiz bugün 7 bin 200 engelli vatandaşımıza asgari ücretli maaş vererek onlara destek oluyor.Bu konuda sosyal devlet olma sorumluluğunu yerine getiren hükümetimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.