Sivas'ın Divriği ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) inşa edilen konutlardan 13'ünün başvuru önceliğine göre satılacağını duyan vatandaşlar, başvurunun yapılacağı banka şubesinin önünde 2 gündür nöbet tutuyor.

Turabali Mahallesi'nde TOKi tarafından yapılan 354 konuttan 13'ünün kurasız ve başvuru önceliğine göre açık satışa çıkartıldığını duyan 20 vatandaş, başvurunun yapılacağı Halk Bankası Divriği Şubesi önünde dün öğle saatlerinden itibaren sıraya girdi. Soğuk havaya rağmen gece de sıradan ayrılmayan vatandaşlar, yarın sabaha kadar banka şubesi önünde bekleyeceklerini belirtiyor.

Konut satın almak için sırada bekleyenlerden Burhan Uzun, "13 daire satışa çıktı, biz de satın almak için sıramızı bekliyoruz" dedi.

Serkan Göçer ise dün saat 12.00'de banka şubesi önünde sıraya girdiğini ve başvuruların yarın başlayacağını belirterek, soğuk havaya rağmen bekleyişini yarın sabaha kadar sürdüreceğini söyledi.

Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TOKİ'nin başvuru önceliğine göre satışa çıkarttığı dairelere vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

İlçede TOKİ konutlarına ilginin fazla olduğunu dile getiren Kaya, 2. etap konutlar için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

TOKİ'nin Divriği ilçesinde başvuru önceliğine göre satışa sunduğu evlerden 2'sinin B1 projesi tipinde 2+1, 11'inin ise C projesi tipinde 3+1 konut olduğu belirtildi.

Açık satış yöntemiyle satılacak konutlar için başvuruların 23 Mart-30 Haziran 2015 tarihlerinde Halk Bankası Divriği Şubesince kabul edileceği kaydedildi.