Dernek üyesi ev kadınları adına açıklama yapan EVKADAY başkanı Hale Kavurucu şehrin kültürel materyal ihtiyacının şehir dışından tedarik edilmesinin anlamsızlığına dikkat çekerek “Bu anlamda talep potansiyelini karşılamak için Halk Eğitimden usta öğretici isteğimiz sonuçlanarak Zübeyde Topgöz ve Mehmet Ağca usta eğitmen olarak hanımlarımızı eğitmeye başladılar. Bizim birincil amacımız Aydın"da Valiliğin, Kültür Müdürlüğünün, Belediye"nin ve özel sektörün kültürel materyal ihtiyacını karşılayan bir üretim odağı olarak aynı zamanda istihdam yaratmak. Bu hedefimizde Aydın Belediye"si malzeme konusunda bize sponsor olarak önemli bir destek sundu. Bu bizim için çok önemli bir proje ve yetkililerden destek bekliyoruz” dedi.
Yürüttükleri bir diğer önemli projenin de unutulmuş Osmanlı El Sanatlarının örneklerini merkezlerinde Aydın"a sunmak olduğunu ifade eden Hale Kavurucu “ Trabzon hasırı ve kazas işçiliğinde Zübeyde Topgöz hocamız hanımlarımızı eğitiyor. Mehmet Ağca hocamızda sedef kakma konusunda birikimlerini aktarmak için Gaziantep"ten Aydın"a geldi. Trabzon işçiliği ve kazas sanatının Türkiye"de sadece Trabzon"da 3 aile tarafından yapılıyor. Biz Türkiye"de Trabzon"dan sonra bu işçiliklerin yapıldı 4.ncü merkez olacağız” şeklinde konuştu.
EVKADAY başkanı Hale Kavurucu ürünlerini halen Nezat Biçer Parkındaki El Emeği Ürünleri Satış Merkezinde Aydınlı kültür meraklılarına sunmaya devam ettiklerinin de altını çizdi.