Bakan Yıldız, "Evlerinizdeki buzdolapları tasarruflu olanları ile değiştirin" dedi.

Bakan Yıldız, Türkiye'de kullanılan enerjinin yüzde 24'ünün meskenlerde kullanıldığını açıkladı. Konutların idaresinin ev kadınlarındaolduğunun altını çizen Yıldız, şöyle konuştu: "Evlerde kullanılan elektriğin yarısı beyazeşyalarda kullanılıyor. Bu gün buzdolabı ve çamaşır makinesi olmayan ev yok gibi. Bulaşıkmakinesi ise bazı evlerde bulunuyor. Evlerde kullanılan buzdolapları, en fazla elektrik tüketen ev eşyası konumunda" Türkiye'de şu an 15 milyon adet buzdolabı olduğunun altını çizen Bakan Yıldız, bu buzdolaplarının 5 veya 6 yıl içinde kademeli olarak tasarruflu buzdolapları ile değiştirileceğini söyledi. Yapılacak bu tasarruf ile, Keban Barajı'ndan elde edilen enerji kadar bir enerji kazanımı olacağını anlatan Bakan Yıldız, şöyle konuştu: "Türkiye'de tüketimi israftan uzaklaştırırsak bu ülkemiz adına büyük bir kazanımolacaktır. 2012 yılında israftan uzaklaşmak adına bayanların böyle bir çalışma yapmasını tavsiye ediyorum"

Enerji konusunda büyük projelere imza attıklarını hatırlatan Yıldız, şunları söyledi: "Muhalefetin sürekli eleştirileri oluyor. Muhalefet son yaptığımız anlaşmada, 'Ne yaptınız da başkalarını sevindiriyorsunuz?' diye bize soruyor. Artık kazan kazankonsepti var. Ben öyle bir iş yaparım ki, herkes kazanır. Ancak muhalefet, iktidar kaybetsin de kim kazanırsa kazansın anlayışı ile hareket ediyor"

Üstü kapalı olarak BDP Genel Başkanı'nı da eleştiren Bakan Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: "PKK'ya terörist diyemeyenler, Genelkurmay Başkanımıza 'Onbaşı' diyor. Biz hiçbir güvenlik kuvvetinin yıpratılmasına müsaade etmeyiz. Her zaman olduğu gibi terörle mücadelemiz de kökünü kazıyana kadar devam edecektir."