İngiltere'nin bankacılık sektöründeki reformlar için bastırmasının gerektiğini tekrar vurgulayan İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mervyn King, İngiliz ekonomisini zor durumda bırakan Euro Bölgesi'ndeki borç krizine ilişkin karamsarlığını koruyor.

Mail on Sunday gazetesinde bir makale kaleme alan King, eğer dünyanın geri kalanı normal bir şekilde büyüyor olsaydı, İngiliz ekonomisinin toparlanmasının daha kolaylaşacağını, ancak gelişen piyasalardaki hızlı büyüyen ekonomilerin bile yavaşladığını söyledi. King, "Euro Bölgesi'ndeki sorunlar da son belirsiz" dedi.

Merkez bankasının büyüme tahminlerini aşağı çekerek, "Görünüm alışılmadık derecede belirsiz" ifadelerini kullanmasının yalnızca birkaç gün sonrasında yeni yorumlarda bulunan King, İngiltere'nin uzun vadeli performansının bankacılık sisteminde yapılacak reformlara bağlı olduğunun altını çizdi.

King, reformların, bankaların kısa vadede para kazanma arayışından uzaklaşarak, müşterilerine daha iyi hizmet vermelerini sağlayacağını savundu.