ETSTUR Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özdemir, 2011 yılı yatırımlarına filolarına 20 yeni otobüs katarak başladıklarını söyledi.

Özdemir, Yerel Gündem 21 ve Genç Turizmciler Derneği'nin işbirliği ile Türkan Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, şirket olarak bu yıl misafir sayısında yüzde 18, ciroda da yüzde 30'luk bir artış beklediklerini anlattı.

Bu yıl erken tatil rezervasyonun çok başarılı geçtiğini ifade eden Özdemir, ''Bu yıl 180 bine ulaştık. Önümüzdeki yıl erken rezervasyonun iyi gideceğini düşünüyoruz. Bu sayının 220 bine ulaşacağına inanıyoruz'' dedi.

2011 yılının, şirketlerinin 20. kuruluş yıl dönümü olduğunu anlatan Özdemir, şöyle dedi:

''Misafirlerimizin artan oranda daha kaliteli hizmet, daha üstün ulaşım koşulları talep etmeleri nedeniyle 2011 yılı yatırımlarımıza 20 yeni neoplan satın alarak başladık. Yeni yılda otobüs filomuzu 35'e çıkartmayı hedefliyoruz. Bunun dışında otel yatırımlarımız da olacak.''

Konuşmasında Türkiye'nin turizm açısından iyi bir noktada olduğunu vurgulayan Özdemir, 2011 yılında bir sıkıntı görmediğini belirtti.

2011 sonrasını öngörmenin biraz erken bulduğunu ifade eden Özdemir, şöyle devam etti:

''Bu yıl krizin etkilerinin azaldığı, büyüme trendine geçilen bir yıl oldu. Türk turizm sektörü yüzde 15 büyüdü. Özellikle Avrupa ülkeleri satışları çok iyi gidiyor. Rusya'da kendi içinde bir artış var. Bu çok olumlu. Bunu Mısır'dan izleyebiliyoruz. Yüzde 50'lik bir artış var. Bir rekabetmiş gibi algılanıyor ama öyle değil. Rusların kriz sonrasını atlatıp yoğun bir şekilde çıktığını gösteriyor. Türkiye'de, yüzde 10 veya yüzde 20'lik bir artış olsa bütün tatil yöreleri dolar.''

A.A.