"Maskeli Balo" dizisinin yakışıklı gazetecisi Burak Hakkı, duygusal aşık rolünden çok uzakta bir rolle ekrana geliyor. Başarılı bir iş ve evlilik hayatı var. Ona göre hayat, kaliteli olmalı. Yani yemekte de, kıyafette de kaliteliyi arayacaksınız. Hatta çapkınlıkta bile. Çünkü o aslında insanın canını çapkınlığın değil, basitliğin acıttığını söylüyor

Mutlu giden evliliğinizin de böyle formülleri var mı?

Doğal olmak. En önemlisi aile ilişkileri; kendin olup, karşındakini de kendin olarak kabul etmek. Mutlu evliliğin sırrı bu! Bir ilişki nasıl başlarsa öyle gider derler ya, bizimki birbirimizi iyi tanıyarak başladı, iyi gidiyor.

Doğru insanı seçmekle alakalı değil mi biraz da?

Tabi tabi. Ben özellikle kendimi olduğu gibi kabul eden insanım. Daha nişanlıyken hobim neyse yine aynı. İki insan birbirini iyi tanır, birbirini üzecek, kıracak şekilde davranmazsa ben hiçbir evlilikte problem olacağını sanmam. Farklı arayışlara girmenin bir manası yok.

Bir erkekten bunu duymak ne hoş!

Etrafta erkek kalmadı ki! Çoğu maymun iştahlı. Ama önceden yaşanan şeyler de insanın yaşamını etkileyebiliyor. Erken evlenen, eşini tanımadan evlenen insanlar var. Evlilik çok ciddi bir şey. İki insan sevgili oluyor, çarpı bir. Sonra sözleniyorsun, çarpı iki. Nişanlanıyorsun, çarpı on. Evleniyorsun, çarpı yüz. Sorumluluktan bahsediyorum. Çocuğun oluyor, çarpı milyon. Sonsuz yani. Çocuğun olduktan sonra her şeyi iptal etmek zorundasın. Çocuğundan da sorumlusun, kendi içindeki doğanın dışına da çıkmaman lazım. Dolayısıyla o noktada iyi insan olacağız, kaliteli yaşayacağız. Hayatım boyunca kendime bunu prensip edindim. Ben mesela bir yerde yemek yiyeceğim, kötüyse aç kalırım. Yapacaksan iyisini yapmalısın. Kötü şey giyinmek istemem, kötü yemek yemek istemem, kötü insanlarla konuşmak istemem. Benim hayat felsefem bu!

"ZAMANINDA BEN DE ÇAPKINLIK YAPTIM"

Çapkınlık kötü mü diyorsunuz?

Çapkınlık kötü demiyorum. Zamanında ben de çapkınlık yaptım. O da kötü bir şeydir demiyorum. Kalitesizlikten bahsediyorum. Sizi mutlu eden şeylerle alakalıdır çapkınlık. Eğer bu mutluluk alanları sınırlıysa, tabii ki farklı arayışlara girersiniz. O yüzden çapkınlık yapan erkeğe “Niye yapıyorsun?” denmez. Mutlaka bir sebebi vardır. Durup dururken bir adam aldatmaz. Mutlaka kendinde ya da karşı tarafta bir eksiklik görüyordur da yapıyordur. O yüzden ben bir şey diyemem. Her insanın ayrı ayrı incelenmesi lazım. Bir insanın da her şeyi mutlu giderken, o düzeni bozmaya hakkı yoktur. Benim söylemek istediğim bu.