Bu yıl kutlamalara vatandaşlar da yoğun ilgi gösterirken, resmi geçti töreninde protokolü selamlayan panzerlerdeki polis kıyafetli çocuklar ve Aydın Emniyet Müdürlüğü Kadrosu"ndaki dedektör köpek Çayra törenlere renk kattı. Aydın Jandarma Helikopter Filosu"na bağlı helikopterlerin gösterisi de büyük alkış aldı.
Aydın İstasyon Meydanı"nda düzenlenen törene, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu halkın bayramını kutladı. Törenlere MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, Siyasi Partilerin İl Başkanları, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bu yıl katılımın geçen yıllara göre daha yoğun olması dikkat çekti. Törende Ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

“BU ÜLKENİN BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE AŞAMAYACAĞI ENGEL YOKTUR”
Konuşmasına Cumhuriyet"in kurulmasında emeği geçen Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit ve gazilerin aziz hatırası önünde saygıyla eğildiğini belirterek başlayan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, birlik ve beraberliğin öneminden söz etti. Kurtuluş Savaşı"nda da bu ülkenin birlik ve beraberlik ruhu içerisinde işgalden kurtarıldığını ve Cumhuriyet"in kurulduğunu ifade eden Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, “Cumhuriyetimizin 100. yılında ulaşmak istediğimiz hedeflere ancak dürüstlükten taviz vermeden her zamankinden daha çok çalışarak ulaşabiliriz. İnsanlarının her bakımdan mutlu olduğu, güçlü zengin müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Cumhuriyetimiz 100. yılına geldiğinde güçlü demokrasisi dev ekonomisi birlik ve beraberliğini daha da pekiştirmiş, devlet-millet kaynaşmasını artırmış yapısıyla Türkiye"nin dünyada hak ettiği yere geleceğine inanıyoruz. Millet ve devlet olarak önümüzde daha kat edilecek mesafe ve atılacak olan adımlar olduğunun bilincindeyiz. Karşımıza çıkan engelleri aşabilmek için ihtiyacımız olan en önemli husus birlik ve beraberliktir. İstiklal mücadelesindeki başarımızı nasıl birlik ve beraberliğimize borçluysak bugün önümüze çıkan engelleri aşmak için yine birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından resmi geçti töreni ile kutlamalar sona erdi. / iha