Her olayda "etik" dersi veren Anadolu ekibi, başarılı stopere TFF"ye yolladığı sözleşmede yazan 175 bin TL"lik ücretini ödedi. Oysa özel mukavelede Ali"nin parası 864 bin TL.

SON günlerde G.Saray ile yaptığı kavga ile dikkat çeken Kayserispor, Ali Turan"a müthiş bir çalım attı.. Özellikle Mehmet Topuz"u F.Bahçe"ye satarken "etik" dersi veren sarı-kırmızılı takım Ali Turan Cimbom ile anlaşınca ise sınıfta kaldı.. Anadolu"nun yükselen ekibi 2007 yılnda 3 senelik sözleşme imzaladığı tecrübeli stoperle yasak olmasına rağmen 2 ayrı mukavele imzaladı.. Kayserispor"un TFF"ye 5 Temmuz 2007 yılında noterden onaylatıp gönderdiği sözleşmeye göre Ali Turan"ın yıllık ücreti 175 bin TL..

TFF KABUL ETMİYOR

ANCAK Ali Turan 2 sene boyunca ücretini taraflar arasındaki özel sözleşmeye göre aldı.. Buna göre ilk yıl için 600 bin TL alan yıldız futbolcuya ikinci sezon da yüzde 20 zamla 720 bin TL ödendi.. Ve sözleşmedeki anlaşmaya göre Ali Turan, 2009-2010 sezonu için de 864 bin TL alacaktı.. Kayserispor bu ücretin 175 bin TL"lik kısmını ise ilk yarıda ödedi.

NE olduysa Ali Turan"ın G.Saray"la anlaşması ile oldu.. G.Saray ile bonservis konusunda anlaşamayan Kayserispor, Ali Turan"a ödemesi gereken para konusunda yan çizdi.. Tabii Anadolu ekibinin elindeki "tapu" gibi sigortası federasyona yollanan sözleşmeydi. Kağıt üstünde sarı-kırmızılılar, yükümlülüklerini yerine getirmişti.. TFF ise özel sözleşmeleri kabul etmediği için Ali Turan"ın kalan 689 bin TL"yi alması mümkün değil..

KONU Türkiye Futbol Federasyonu"na yansısa bile tecrübeli savunmacı, bir kuruş bile para alamayacak.. Bu dramatik olaydan geriye kalan ise senelerce kulübe hizmet eden futbolcularına Kayserispor"un ne kadar etik davrandığı! Eğer Kayserispor bu konuda insafa gelmezse 27 yaşındaki oyuncu, bu sezon sadece 175 bin TL para ile yetinecek, 689 bin TL"lik de çok ciddi bir zarara uğrayacak.

DAĞLAR KADAR FARK VAR

TFF"ye gönderilen sözleşmeye göre Ali Turan"a ödenecek para sadece 175 bin TL.. Oysa özel sözleşmede %20 zam dahil 3. yıl için verilmesi gereken toplam para 864 bin TL.. -vatan