İzmir´in Çeşme İlçesi´nde oturan Nuray Melek, eşi M. C. M.´in evlenmeden önce birlikte olduğu sevgililerinden vazgeçmediğini, orta yaş sendromuna girip etek giydiğini iddia ederek açtığı boşanma davasını kazandı.

Kararı onayan Yargıtay 2´inci Hukuk Dairesi, eteği iddia üzerine giydiğini söyleyen M. C. M.´in 2 yıllık eşine, yasal faizi hariç 7 bin YTL maddi ve manevi tazminat ile bir defaya mahsus 3 bin YTL yoksulluk nafakasına ödemeye mahkum edilmesini yerinde buldu.

Çeşmeli işadamı M. C. M, 2005 yılında Nuray Melek ile evlendi. Çiftin evlilikleri bir yıl sonra şiddetli geçimsizlik yüzünden bozulmaya başlayınca Nuray Melek, İzmir 11´inci Aile Mahkemesi´nde `şiddetli geçimsizlik' gerekçesiyle boşanma davası açtı. Nuray Melek, eşi M. C. ´in eski sevgilileriyle görüşmeye devam ettiğini, evlilik birliğine uygun davranışlarda bulunmadığını iddia etti.

Nuray Melek, eşinin başka kadınlarla ve etekle çekilen fotoğraflarını delil olarak mahkemeye sunarken, ``Eşim orta yaş sendromu geçirmektedir'' dedi. İşadamı M. C. M., iddiaların asılsız olduğunu, eteği de iddia üzerine giydiğini belirtti. Hakim çifti boşayıp, M. C. M.´in tazminat ve nafaka ödemesine hükmetti.