İlk mağaza Balgat"ta açıldı. Dört şube daha geliyor...
Son yıllarda hayatımıza giren fenomenlerden biri o... Yüksek hitabet gücü, birçok insanı etkileyen ses tonu ile özel bir televizyon kanalında tanıdık Nihat Hatipoğlu"nu...

Bir anda özellikle “muhafazakâr kadınların” gözdesi oldu, TV"de reytingleri maçlarla yarışıyor, gittiği her yerde izdiham yaşatıyor.

Kadınlar salonlarda ağlayarak Hatipoğlu Hoca"yı dinliyor, kitapları, konuşmalarını içeren CD"leri yok satıyor. Özellikle Anadolu"da kadınların hınca hınç doldurduğu salonlarda konuşmalar yapıyor. Giderek muhafazakârlaşan, dinin yaşamın her alanında ilk sırada yer aldığı Türkiye"de Nihat Hatipoğlu, dindar kesimin yeni idolu oldu.

Nihat Hatipoğlu bir ilahiyat akademisyeni. Star TV"deki "Dosta Doğru" programıyla medyatik oldu. Popülaritesi kısa sürede o kadar arttı ki adı siyasete de bulaştı. Hatta bazıları onun gelecek yıl yapılacak olan yerel seçimlerde AKP"nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olmasını bekliyor.

Ancak Nihat Hatipoğlu, herkesi şaşırtan bir adım atarak ticarete soyundu. Yine başka bir fenomen olan Şalvarlı Et ile... Şalvarlı Et, İstanbul"un birçok semtine "et marketleri" açarak adını duyurdu. Piyasanın oldukça altında fiyatlarla et ve et ürünleri satan Şalvarlı, kısa zamanda bu alanda yeni şirketlerin açılmasına da ön ayak oldu, et perakendeciliğinin butik marketlerle büyüyebileceğini kanıtladı.

İşte bu iki fenomen Ankara"da buluştu. İstanbul dışında da şube açmak isteyen Şalvarlı Et, Ankara"daki yatırımına Nihat Hatipoğlu ile başladı. Hatipoğlu, Şalvarlı Et"in Ankara"da açacağı mağazaların ortağı oldu. Ortaklar ilk mağazalarını mayıs ayında Balgat"a açtı. Eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün gibi tanıdık isimlerin katıldığı açılışta Hatipoğlu Hoca yoktu. Balgatlılar"dan büyük ilgi gören dört katlı ilk marketin ardından Keçiören, Çankaya, Dikmen ve Ümitköy gelecek. Şu sıralarda Çankaya mağazasının hazırlıklarıyla uğraşan ortaklar, Çankaya Belediyesi ile sorun yaşıyormuş. Şalvarlı Et"in kurucusu ve sahibi Abuzer Göktaş “Sorun yaşıyoruz ama aşacağımızı düşünüyorum” diyor.

Aslında Hatipoğlu"nun Şalvarlı Et"le olan ilişkisi ortaklıkla sınırlı değil. Hatipoğlu Hoca, uzun süredir Şalvarlı Et mağazalarında düzenlenen toplantılarda halkla bir araya gelip, kitaplarını, CD"lerini imzalıyor. Şalvarlı Et"in aylık olarak yayınlanan dergisinde sık sık kapak konusu olarak boy gösteriyor.

ETİLER"E DE ŞUBE AÇACAK

ŞALVARLI Et bir yandan büyümesini sürdürürken diğer yandan da yabancı ortaklarla görüşmelere devam ediyor. Abuzer Göktaş şu sıralarda İtalyanlarla ortaklık görüşmesi yaptığını doğruluyor. İtalyanlar şirketin tamamını satın almak istiyormuş. Ancak edindiğim izlenim Göktaş"ın fiyatı az bulduğu. “İstediğim fiyatı veren olursa tamamını satarım” diyen Göktaş, ortaklığa da sıcak bakıyor. Sadece et ve ürünleri satışıyla pazara giren Şalvarlı, bir markette satılabilecek ne kadar gıda ürünü varsa hepsini de peş peşe üretiyor. Baklavadan zeytinyağına çok sayıda “Şalvarlı” marka ürüne sahip olan Göktaş, Romanya"da yeni bir çiftlik için çalıştıklarını söyledi. Şalvarlı büyük kentlerdeki gelir düzeyi yüksek kişileri de hedefliyor. Yakında zincirin Etiler şubesi açılacak.

Haber: AKŞAM gazetesi