Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Didim ve Nazilli polisi tarafından düzenlenen operasyonlarda sanal dolandırıcılık suretiyle insanların bankalardaki paralarını başka hesaplara geçirerek haksız kazanç sağlayan bir şebeke çökertildi. Düzenlenen eş zamanlı operasyonda toplam 13 kişi gözaltına alındı.
Merkezi Aydın'ın Didim ilçesinde bulunan ve sanal dolandırıcılık yapan bir suç örgütünün bilgisayar aracılığı ile bazı kişilerin banka hesaplarına girerek haksız kazanç sağladığını tespit eden polis, suç örgütü üyelerini takibe aldı. Uzun süren takip sonucunda Didim, Nazilli ve Sultanhisar ilçelerinde müşterek yapılan operasyonda "Suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgütlü olarak bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapmak ve haksız menfaat temin etmek" suçlarından
Didim'de C.P., B.Y., Ö.Ö., Nazilli ilçesinde F.D., A.Y., Ş.K., C.D., ve B.Ö. Sultanhisar ilçesinde T.S isimli şahıs Adana ilinde Ç.Ç. isimli şahıs ise Ankara ilinde yakalandı.
Ayrıca operasyon kapsamında Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ilçede uyuşturucu satışı yaptığı tespit edilen kişilerin ev iş yerlerine de baskın düzenledi.Operasyonda ilçede uyuşturucu tacirliği yapan Z.K., C.P. ve A.Y. adlı kişiler de gözaltına alındı.
Gözaltına alınan şahıslar polisteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.