Baba Ali Ertan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uçağın düşmesinin üzerinden 8 gün geçtiğini ancak umutlarını hiç kaybetmediklerini belirterek, "Beni eminim, oğlum kurtulup gelecek" ifadelerini kullandı.

İlk günkü gibi sükunetle oğlundan haber beklediğini anlatan Ertan, "Bir gemide de olabilir. Hala denizde de olabilir veya esir de düşmüş olabilir. İnsanın aklına her şey gelir. Ne olursa olsun oğlum bir gün çıkıp gelecek" diye konuştu.

Oğlunun evli ve bir çocuk babası olduğunu belirten Ertan, torununun, babasını sürekli görevde ve uçuşu olduğu için pek görmediğini ifade ederek, "O yüzden şimdi de uçuşta zannediyor. Diyorum ki 'baban nerede? Diyor ki 'Babam uçak sürüyor, uçakta.' Eşi üzgün ama karamsar değil. En çok üzülen annesi. Annenin duyguları daha farklıdır. Biz ne kadar üzülsek anne daha çok üzülür" dedi.

"Ülkemin hiçbir zaman savaşa girmesini istemiyorum"

Yetkililerin de kendisini yalnız bırakmadığını belirten Ertan, "Ülkemin hiçbir zaman savaşa girmesini istemiyorum. Savaş, bir ülkenin yıllarca en az 50-100 yıl geriye gitmesine neden olur. Yıkımdır. Felakettir. İnsanların acı çekmesini hiç istemem. Hele benim oğlum yüzünden olmasını hiç istemem. Vatanım, milletim bayrağım, dinim, ülkem için ise savaştan çekinecek insan değilim. En başta ben giderim" diye konuştu.

Oğlunun şahadet haberinin gelmesi ihtimaline de değinen Ali Ertan, "Oğlum kalbimde şu an. Siz 'kayıp' diyorsunuz, 'şurada' diyorsunuz. Aranıyor ama benim kalbimde. Şehit olmuşsa yine kalbimde. Allah rahmet eylesin. Eğer şehit değilse zaten karşıma gelecek ki Allah'ın izniyle ben geleceğini biliyorum ve düşünüyorum" ifadelerini kullandı.