Bartın'ın Amasra ilçesindeki heykelinin yanına 2 adet motosikleti de konulan şarkıcı Barış Akarsu'nun gitarı ve kişisel eşyalarının da sergilenmesi amaçlanıyor.

2007'de doğum günü olan 29 Haziran'da geçirdiği trafik kazasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 4 Temmuz'da yaşamını yitiren Akarsu'nun Amasra'daki heykelinin önüne, ailesinin de isteğiyle konulan 2 adet motosikleti, ilçeye gelen turistlerin ilgisini çekiyor.


İstanbul'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Tankut Öktem'in yarım kalan, atölye çalışanlarının tamamladığı ''Barış Akarsu'' heykelini görmeye gelen çok sayıda ziyaretçinin, özel camekan içerisine konulan motosikletlerinin yanı sıra sanatçının özel eşyalarını da görebilmesi için düzenleme yapılması planlanıyor.

Anne Hatice Akarsu, heykel ve motosikletlerin bulunduğu Kültür Parkı'ndaki bir kulübenin, ''Barış Akarsu Sevgi ve Yaşatma Derneği'' ofisine dönüştürüldüğünü söyledi.

Oğlu için motosikletlerin tutku olduğunu, Akarsu'nun sevdiği eşyalarını heykelin yanında hayranlarıyla paylaşmak istediklerini anlatan anne Akarsu, şöyle dedi:

''İlkokul yıllarında yapılan bir ankette oğlum en çok sevdiği şeyin motosiklet olduğunu söylemişti. Çocuğum yaşamını yitirdikten sonra onun çok sevdiği motosikletlerini hayranlarının da görmesini istedik. Çünkü, onun hayatında vazgeçemeyeceği en önemli 3 şey, ailesi, gitarı ve motosikletiydi. Şu anda motosikletlerinin bulunduğu camekanların içine kendi gitarını da koyacağız. Bunun yanında evindeki tüm takılarını, özel eşyalarını da burada sevenlerinin görmesini sağlayacağız. Oğlumun hatıralarını hayranlarıyla paylaşacağım.''

-AMASRA'YA AKARSU İLGİSİ-
Anne Akarsu, yaklaşık 1 yıl önce kurulan Barış Akarsu Sevgi ve Yaşatma Derneği'nin heykelinin bulunduğu Kültür Parkı'na taşınmasından mutluluk duyduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Ben de her gün buraya geliyor, oğlumla beraber oluyorum. Hep onun yakınında ve yanındayız. Ne o bizsiz ne de biz onsuz yapabiliriz. Eğer ben bugün ayakta durabiliyorsam bunun en büyük nedeni Barış'ın arkasında binlerce sevgi seli bırakmasıdır. Yoksa dayanılacak şey değil. Şu anda İngiltere, Yunanistan, İran, Almanya ve Hollanda'dan gelen Barış hayranları var.''

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur da Akarsu'nun yaşamını yitirmesinin bütün hayranları gibi kendilerini de çok üzdüğünü belirterek, ''Sanatçının heykelini ilçemize dikmemiz, bölgeye hayranlarının ilgisini arttırdı. Bizim, Barış Akarsu'ya sahip çıkma zorunluluğumuz var. Heykelin çevresine sanatçının diğer kişisel eşyalarını da koyarak çevre düzenlemesi yapacağız'' dedi.

Barış Akarsu'nun bulunduğu otomobil, 29 Haziran 2007'de Bodrum Torba Kavşağı'nda Halil İbrahim Çetin yönetimindeki kamyonla çarpışmış, otomobilde bulunan Zeynep Koçak ve Nalan Kahraman ölmüş, yaralanan ve özel bir hastanede tedavi altına alınan Barış Akarsu da bir süre sonra yaşam savaşını kaybetmişti. Akarsu'nun cenazesi Bartın'ın Amasra ilçesinde toprağa verilmişti.

Tankut Öktem de 6 Aralık 2007'de bindiği otomobilin İstanbul'da E-5 kara yolu Harem bağlantısında kontrolden çıkarak kamyonla çarpışması sonucu ölmüştü.