Toshiba'nın distribütörü Alarko Carrier'ın Genel Müdürü Önder Şahin, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Avrupa ısıtma pazarında trendin, fosil yakıtları kaynak olarak kullanan ürünler yerine alternatif enerji kaynaklarına yönelen ve doğada bulunan ısıyı, kullanım alanlarına aktarmaya yarayan sistemler olan ısı pompası kullanmak olduğunu anlattı. Şahin, yakın gelecekte Türkiye ısıtma pazarında önemli değişiklikler olmasını ve ısı pompalarının pazardaki paylarının çok artmasını beklediklerini ifade etti.

Şahin, “Toshiba Estia, bacagazı emisyonu olmaması ve çevre dostu soğutucu gaz R410A ile çalışması sayesinde çevreyi koruyor. Ayrıca yaptığımız araştırmalarda gördük ki diğer ısıtma sistemlerine göre İstanbul'daki kullanıcı yüzde 30, İzmir'deki kullanıcı yüzde 34, Adana'daki kullanıcı yüzde 45, Antalya'daki kullanıcı ise yüzde 50'ye varan oranlarda tasarruf ediyor” diye konuştu.

ISITMA, SICAK SU TEMİNİ VE SOĞUTMA YAPABİLEN SİSTEM

Alarko Carrier Ürün Yöneticisi Koray Fedar da yaptığı sunumda, Estia'nın, ısıtma, sıcak su temini ve soğutma da yapabilen komple bir sistem olduğunu bildirdi.

Sistemin en büyük avantajının yüksek verim oranları sayesinde elde edilen düşük işletme maliyeti sağlaması olduğunu vurgulayan Fedar, “2 KW'lık ısınma için havadan 10KW'lık ana enerji kaynağı aldığında bunu 2KW'lık elektrik enerjisi ile besliyor. Böylece 12 KW'lık elektrik enerjisi harcamak yerine 2KW kullanarak çok büyük bir tasarruf sağlıyor” dedi.

Toplantıda verilen bilgiye göre, ana enerji kaynağı olarak havayı kullanan Toshiba Estia havadan suya ısı pompaları, kullanıcılara ısıtma, sıcak su temini ve soğutma imkanını bir arada sunuyor. Estia ile kullanıcılar evleri ya da iş yerlerini 2 bölüme ayırarak diledikleri derecede farklı sıcaklıklarda ısıtabiliyor.

Hürriyet