Belçika'nın Gent kentinde bir anne yağ aldırma ameliyatının masraflarını karşılamak için ikizlerini 10 bin avro karşılığında bir arkadaşına satmaya çalışmakla suçlanıyor.
Sonia Ringoir (31) isimli annenin eylemi, baba Marc Poppe'nin (48) durumu Hollanda televizyonundan kimliğini gizleyen bir muhabire anlatmasının ardından ortaya çıktı. Pope muhabire, uzun bir süre internette kolay yoldan para kazanmanının yolunu aradıklarını ve ikizleri satmanın kendilerine mali açıdan da cazip geldiğini anlattı.
5 gün cezaevinde gözaltında tutulan anne Ringoir yeni erkek arkadaşı Mitch, yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada, Sonia Ringoir'i eşinin güzelleşmesi için baskı altına aldığını söyledi. Gazetenin adını yalnızca Mitch olarak verdiği adam, Sonia'nın Marc Poppe ile tanışmasının ardından çok borçlandığını belirtti.
Belçika'da çocuk satmayı yasaklayan bir yasa yok. "Çocuklarına aşağılayıcı davranıştan" yargılanacak olan Ringgoir, ayrıca taşıyıcı anne olacağını söyleyip kandırığı Hollandalı bir çifti dolandırmaktan da yargılanacak. Kadın suçlu bulunursa 1 ay-5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılabilecek.