Selçuklu İlçesi'nde Horozluhan Mahallesi'nde geçen Perşembe günü çevreye yoğun bir koku yayıldı. İddiaya göre, nereden çıktığı belli olmayan kokudan etkilenen ve arka tarafı harfiyat çalışması yapılan boş araziye bakan bölgedeki bir metal fabrikasında çalışan 12 işçi zehirlendi. Kokukun yoğun olarak hissedildiği fabrikanın zehirlenen işçileri 112 acil servis ambulansı ve özel araçları ile hastaneye kaldırıldı. Hastanede kimyasal gaz zahirlenmesi teşhisi konulan işçiler tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Dün azalan ancak bugün yeniden etkili olan koku nedeniyle fabrikadaki işçilerden 7'si daha zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. İşçilerden 5'i Beyhekim Devlet Hastanesi'ne, 2'si de Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Halen maske takarak çalışmaya devam eden işçilerin zehirlendiği fabrikanın müdürü Erol Özer, kokunun geçen Perşembe günü ortaya çıktığını belirterek, "Bugüne kadar hiç böyle bir şey ile karşılaşmadık. Geçtiğimiz Perşembe günü birden etrafa yoğun bir koku yayıldı. Bir süre sonra işçilerde ağız ve boğaz kuruluğu ve mide bulantısı baş gösterdi. Halsiz kalan o gün fabrikada çalışan 12 arkadaşımız zehirlendi. Hemen hastaneye gönderdik. Hastanede kimyasal gaz zehirlenmesi olduğunu söylediler. Daha sonra itfaiye ve polise haber verdik. Polis olayla ilgili tutunak tuttu. Ayrıca Doğalgaz görevlililerine bildirdik. Görevlileri gelip inceleme yaptılar ama kokunun doğalgazdan kaynaklanmadığını bildirdiler. Daha sonra ayrıldılar" dedi.

Dün azalan kokukun bugün yeniden ortaya çıktığını ifade eden Özer, "Fabrikada çalışan işçilerimizden 7'si daha zehirlendi. Şimdi onları da hastaneye kaldırdık. Kokunun nereden yayıldığı henüz belirlenemedi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne de müracat ettik. Onlar da önümüzdeki salı günü hava ölçüm cihazı getireceklerini ve bölgede çalışma yapacaklarını söylediler" diye konuştu. Metal fabrikasında kimsayal hiç bir madde kullanmadıklarını da dile getiren Özer, bugün de Valilik ve Jandarma yetkililerine de bilgi verdiğini ve kokunun nereden kaynaklandığının tespit edilmesini istedi.

Fabrikada çalışan ve kokudan zehirlenen Mehmet Ali Koçak ise, "Yıllardır fabrikada çalışıyorum ve böyle bir olayla karşılaşmadım. Ortaya çıkan kokudan dolayı boğazımda kuruma oluştu. Baş dönmesi başları ve kustum. Elimi yüzümü yıkadım ama yeniden kustum. Perşembe günü arkadaşlarım da zehirlenmişti. Şimdi ben zehirlendim" dedi.