Batman' da astronomik döviz artışı iddiaları Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nu (BDDK) harekete geçirdi. 'FİNTÜRK-Finansal Türkiye Haritası'na göre, 2013'te Batman'da esrarengiz bir döviz artışı ve çıkışı yaşandı. Batman şirketleri, geçen yıl döviz mevduatı sıralamasında 42'den 9'uncu sıraya kadar yükseldi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın talimatıyla bu önemli artış mercek altına alındı. BDDK incelemesinde, bir bankanın hatalı raporlama yaptığı ortaya çıktı. 

BANKALAR DA ŞAŞKIN 
BDDK'nın illerin banka istatistiklerini açıkladığı FİNTÜRK verilerine göre, Batman'daki, 2012'de 48.3 milyon lira (27 milyon dolar) olan şirketlerin döviz mevduatı geçen yılın sonunda 876 milyon liraya çıktı. Batman'daki kamu bankaları, yüklü orandaki mevduat hesaplarının mümkün olmadığını açıkladı. Batman Ticaret ve Sanayi Odası da, kentteki şirketlerin böyle bir döviz varlığının söz konusu olmadığını açıkladı. 

YENİDEN YAYINLANDI 
Bakan Babacan, Batman'daki mevduat tutarlarına ilişkin inceleme sonucunda bir bankanın hatalı raporlama yaptığının ortaya çıktığını bildirdi. Babacan, "Bankadan raporlama hatasının giderilmesi istendi. Ardından yeni veriler yayınlandı" dedi.