Pamuk tarımına endeksli olan Söke ekonomisinde, üreticilerin sıkıntılarının küçük esnafa da yansıdığı, 2007 yılında yaşanan kuraklık felaketinden sonra ilçe ekonomisinin tarım ile sarsıldığı ifade ediliyor. Esnaflar, en az pamuk tarımı ile uğraşan çiftçiler kadar zor günlerden geçtiklerini belirtirlerken; devletin Sökeli küçük esnaflara da kredi ve borçların geri dönüşünde kolaylıklar getirmesini istiyor.

“ESNAF DÜĞÜN YAPAMADI, DÜKKANINI KAPATTI”
Esnaf kesiminin dertlerini anlatmakta sıkıntı yaşayan, sessiz bir toplum olduğunu belirten Söke Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile aynı zamanda Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı olan Refik Karataş; “Son yıllarda çocuğunun düğününü erteleyen veya yapamayan, mekanını kapatmak zorunda kalan çok esnaf arkadaşımız oldu” dedi. Şoför esnafının akaryakıt fiyatları karşısında durumunun malum olduğunu ifade eden Başkan Karataş, şoför esnafının araçlarının lastiklerini yenileyecek gücünün kalmadığını söyledi.
ÇİFTÇİLER ADINA SEVİNDİK AMA…
Söke’nin pamuk ve tarıma bağlı ekonomisi bulunduğunun, tarımda yaşanan her sıkıntının diğer sektörlere de aynen yansıdığını söyleyen Refik Karataş; “Çiftçi arkadaşlarımızın aldıkları desteklemeler elbette bizleri sevindiriyor. Ancak devlet küçük esnaf ve sanatkarlarını destekleyecek politikalar da üretmeli” diye konuştu.