Aydın Marangozlar Odası"nın 5-6 yıldır üzerinde durduğu ancak bir türlü gerçekleşmeyen "Ortak Kullanım ve Satış Atölyesi" ile sektördeki diğer sorunların çözümü için gerçekleştirilen "Çözüm Önerileri" toplantısının sonuç bildirgesi açıklandı.
Aydın, Nazilli ve Söke Marangozlar Odası Başkanları, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit ve 30 oda başkan ve temsilcinin katıldığı toplantının sonuç bildirgesinde hükümetin uygulamaları ile Bağ-Kur prim borcunu ödeyemeyen esnafın eş ve çocuklarını da cezalandırdığı ileri sürüdüldü.
Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, önlem alınmaması halinde kısa bir süre sonra marangozluk mesleğini yürüten binlerce kişinin büyük firmalar karşısında iş yerini kapatmak zorunda kalacağını kaydederek Hükümetin TOKİ sistemi ile ortak kullanım ve satış alanları oluşturmasını istediklerini söyledi. Algün, “Ekonomik desteğe ihtiyacı olan küçük esnaf ve sanatkârlara ihtiyaca uygun sanayi siteleri işyeri ve satış mağazalarını kurup bunları uygun taksitle ödeme imkânı sunmalı ve sektörün değişen ve gelişen üretim ve satış rekabet koşullarına uyumu sağlanmalıdır. Yeniden Yapılandırmanın çıkmak üzere olduğu şu günlerde özellikle mülklerin üzerinde bulunan hacizlerin kaldırılmasını istiyoruz. Bu yapılandırmanın başarılı olması için Esnaf Sanatkârlarımızın para kazanmasının sağlanması zaruret arz etmektedir. Bağ-Kur borçlarından dolayı Esnaf ve Sanatkârlarımızın hastanelerden geri döndürülmemesi sağlanmalıdır. Bağ-Kur"lunun borcu olsa bile eş ve çocukları tedavi edilebilmelidir. Devlet, vergiyi Türkiye genelinde bütün vergi mükelleflerinden eşit miktarda alma yönüne gitmelidir. Sadece kayıtlı olanlara yüklenmemelidir. Kazandığın kadar vergi öde dönemi oluşmalıdır. Az vergi ama ödenebilir vergi olursa mükellef tarafından devlete daha çok vergi ödenecektir. Ticaret odalarına ustalık belgesi olmayanların engellenmesi gerekmektedir. Nisan ayı içinde Ağaç İşleri Federasyonu, 81 il ve bağlı ilçelerin ilgili odalarıyla, Hükümet ve diğer siyasi parti temsilcileri, Üniversitelerin Ağaç İşleri ve Mobilyacılıkla ilgili bölümlerinin öğretim elemanlarının da katılımıyla çalıştay şeklinde, iki güne yayılarak küçük mobilyacı esnafının sorunlarına geniş kapsamda çözüm önerileri aranmasını istiyoruz” dedi.