Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Hulusi Akşit ve bağlı odalar tarafından düzenlenen toplantı ile Aydın esnafının sorunları ele alındı. Belediye başkanı İlhami Ortekin'in de katıldığı kahvaltılı toplantıda Aydın esnafının en büyük sorunu 'Zincir Mağazalar' olarak belirlendi.
Aytepe Mesire Aslanı'nda düzenlenen kahvaltılı toplantıya Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik başkanı Hulusi Akşit ile oda başkanları katıldı. Aydın Belediyesi olarak esnafın sorunlarını birinci ağızdan tespit etmek ve sorunların çözümü konusunda fikir birliğine varmak amacıyla bu toplantının düzenlendiğini ifade eden Belediye Başkanı İlhami Ortekin, sürekli Esnaf Odaları Birlik başkanı Hulusi Akşit ile iç içe olduklarını belirterek “Toplantının hiçbir siyasi yönü yok. Tamamen yerel sorunlarının çözümü amaçlanmaktadır” dedi.
Aydın'da esnafın durumunun her geçen gün daha da kötüye gittiğini, ancak buna rağmen aynı işi yapan esnafın tek çatı altında toplanıp güçlerini birleştirmediğini kaydeden Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit “Az olsun benim olsun” zihniyetine son verilmedikçe esnafın en fazla şikayetçi olduğu zincir mağazalara karşı erimeye mahkum olduğunu dile getirdi. Esnafın aynı çatı altında toplanabilmesi için yerel yönetimlerden destek beklediklerini kaydeden Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün ise teknolojik akımdan geride olan yerli esnafa, pazarlama ve satış teknikleri konusunda kurs verilmesini önerdi. 2008 yılı itibariyle Aydın il genelindeki mevcut iş potansiyelinin yüzde 70'ini yabancıların yaptığını dikkat çeken Algün, soruna acilen çözüm bulunması gerektiğini dile getirdi.
Aydın'ın 'tekil' düşünmesinden dolayı elindeki imkanları değerlendiremediğini bu nedenle birlik olmanın şart olduğunu ifade eden Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit, bugün 16 bin üyeye sahip Aydın Esnaf Odaları'na kayıtlı üyelerin birlik olması halinde bir çok sorunu çözebileceğine inandığını ifade etti. Akşit, daha önce kurulan ve TEKEL ürünlerinin dağıtımını gerçekleştiren AYBAK'ın bugün çok iyi durumda olduğunu hatırlatarak, aynı kolda iş yapan tüm esnafların birlik oluşturmasını önerdi.
Bugün ilki yapılan toplantıda, sorunların çözümü için en kısa zamanda Aydın Teknik, Ekonomik ve Sosyal Konseyi (AYTESKON) bünyesinde konuyla ilgili tek gündem maddesinden oluşan bir toplantı yapılmasına karar verildi.