Kocaeli Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mahmut Seslikaya, Maliye Bakanlığı"nın, esnafların vergi borçlarını tahsil için, bu esnafların banka hesaplarına haciz koymasıyla ilgili olarak, "Haciz konulacak korkusu ile geceleri gözümüze uyku girmiyor" dedi.
Seslikaya, düzenlediği basın toplantısında, Maliye Bakanlığı"nın, bir süre önce vergi borçları olan esnafların banka hesaplarına haciz koymaya başlamasıyla, piyasanın düzenini bozduğunu söyledi.
Esnafın banka hesaplarına bloko konulması nedeniyle Kocaeli genelinde 2.500 esnafın senet ve çeklerinin protesto olduğunu ifade eden
Seslikaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan"ın, esnafın sesine kulak vermesini istedi.
Seslikaya, şunları kaydetti:
"Artık esnafın sesine kulak verin, küçük esnaf yok oluyor. Çünkü, küçük esnaf ve sanatkarlar hayatının en zor günlerini yaşıyor. Bankadaki hesaplarının bloke edilmesinden dolayı esnaflarım senet ve çeklerini, personelin maaşlarını ödeyememiştir.
Bununla birlikte bütün ticari işlemleri alt üst olmuştur ve ticari itibarları zedelenmiştir. İzmit Ticaret Odası ve bizim girişimlerimizle hesaplara bloke koyma işlemi durdurulmuş ise de her gün gazetelerde hesaplara tekrar haciz gelebilir. SSK"da haciz koyacak yazıları okuyoruz. kısaca, haciz konulacak korkusu ile geceleri gözümüze uyku girmiyor.
Esnafımızın ödeyeceği vergilerin faizleri makul seviyeye indirilsin ve vergi borçları yeniden yapılandırılsın."