Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Maliye Bakanlığı'nın, futbol kulüplerinin vergi borçlarını dondurup 10 yıl vade yaptığını ve tecil faizi oranlarını düşürdüğünü belirterek, ''Maliye, futbol kulüplerine (canın sağ olsun), özel sektöre ve vatandaşa (canın çıksın) diyor'' dedi.
Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, vergi borcundan dolayı esnafın arabasına, evine, buzdolabına, çamaşır makinasına haciz konulduğunu, bankadaki hesabının bloke edildiğini, yurt dışına çıkışının yasaklandığını anlattı.

Futbol kulüplerine gelince ''hay hay'' denildiğine dikkat çeken Aygün, ''bugüne kadar vergi borcunu ödemeyen hangi futbol kulübünün arabalarına haciz kondu? Hangi kulüp başkanına yurt dışına çıkış yasağı getirildi'' sorularını yöneltti.

Futbol kulüplerinin de vergi mükellefi olduğunu ve normal vatandaştan farkı bulunmadığını hatırlatan Aygün, futbol kulüplerine vergi borçları için kolaylık getiren yasanın Anayasa'nın 10. maddesindeki eşitlik ilkesine ve vergi ödevlerini düzenlenen 73. maddesine aykırı olduğunu savundu.

ATO Başkanı Aygün, eşitliğe aykırılık gerekçesiyle, futbol kulüplerinin vergi borçlarına ilişkin yasal düzenlemenin Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesini sağlamak amacıyla İdare Mahkemesi'ne dava açacaklarını da söyledi.

Aygün, şunları kaydetti:

''Esnafımız kan ağlıyor. Çekini, senedini ödeyemiyor. Siftah yapamayanlar, evine ekmek götüremeyenler, borçları yüzünden intihar edenler, akıl sağlığını kaybedenler var. Birikmiş vergi borcu, cezalarıyla birlikte 29,5 katrilyona ulaştı. Futbol kulüplerinin vergi borçlarını donduruyorsunuz, faizlerini yüzde 4'e indiriyorsunuz, üstüne bir de 10 yıl vade yapıyorsunuz. Aynı kolaylığı özel sektöre neden göstermiyorsunuz? Bizim günahımız ne? Maliye Bakanlığı, bu konuda açıkça ofsayda düşmüştür.''

Aygün, futbol kulüplerinin vergi ve sigorta primi borçlarının kamuoyuna açıklanmasını da istedi.