Üyelerine yönelik çeşitli kurum ve kuruluşlarla sürekli işbirliğine giden Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, 2010-2011 Eğitim öğretim yılının ilk gününde anlamlı bir protokole imza attı. Glabolleşen dünyada artık yabancı dil olmadan iş yapmanın zorlaştığını belirten Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan vekili Selahittin Çetindoğan, “Bu protokol ile artık tüm üyelerimiz ve çocukları istediği dilin kursunu yüzde 50 indirimli olarak alabilecek” dedi.
Aydın Esnaf ve Sanatkarlar odaları Birliği ile Amerikan Kültür Derneği Dil Okulları arasında yapılan sözleşme gereği, 30 haziran 2011 tarihine kadar Birliğe kayıtlı üyeler ve üyelerin çocukları istediği dil kursunu birlikten alacakları belge ile yüzde 50 indirimli olarak alacaklar. Kurumun Aydın Şube Müdürü Emel Ayabakan, bu sözleşme ile Aydın esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği üye ve aile bireylerinin yabancı dilde okuma, yazma ve kendini ifade etme becerilerini geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Amerikan Kültür Derneği Dil Okulları"ndan kendilerine gelen bu teklifi cazip bularak protokol imzaladıklarını belirten Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Selahittin Çetindoğan, “Globalleşen dünyada ve turizm memleketi Aydın"da yabancı dil ve özellikle İngilizce öğrenmek şart oldu. Hatta Rusça bile ihtiyaç duyulan diller arasına girmeye başladı. Üyelerimizin yanı sıra aile bireylerini de kapsayan bu protokol çerçevesinde isteyenler yüzde 50 indirimli olarak yabancı dil öğrenebilecekler. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.