Didim Ticaret Odası"nda düzenlenen toplantıya Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, İlçe Tarım Müdürü İsmail Efe, Aydın İli Kontrol Şube Müdürlüğünde görevli veteriner Hekim Ayşe Tan, Güvenli Gıda Uzmanı Öznur Yılmaz, Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, Belediye Meclis Üyesi Kadir Karakaya, Didim Turizm Derneği Genel Sekreteri Erdal Baylan ve esnaflar katıldı.
Otel-gıda toplu tüketim yerleri yetkilileri ve mutfak sorumlularının katıldığı ve çeşitli gıda maddeleri ile karşı karşıya kalan tüketiciyi korumak ve işletmecilerin daha güvenli kaliteli üretimini sağlamak için düzenlenen eğitimde personel hijyeni, iş yeri hijyeni, alet ve ekipman hijyeni gibi konularla ilgili uzmanlar tarafından bilgiler verildi.
Açılışta konuşan Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, toplantının amacının gıda grubuyla alakalı esnafları günümüzdeki yeni gelişmelerle ilgili bilgilendirmek olduğunu belirterek, “Esnafımızı güvenli gıda ile ilgili her konuda bilgilendirmek üzere bu eğitim toplantısını düzenledik. Umarım bu eğitim çalışması esnafımıza yararlı olacaktır” şeklinde konuştu.
Aydın İl Tarım Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü veteriner hekimi Ayşe Tan da, “Günümüzde artık tüketiciler bilinçlenmişlerdir. İşletmelerdeki her türlü sıkıntılarını "174 Alo Gıda" hattını arayarak bildirmektedirler. Bu sebeple artık işletmecilerinde kendilerine çeki düzen vermeleri zorunlu hale gelmiştir. Güvenli gıdayı daha kolay üretmek için bu toplantıyı düzenledik” dedi.
Didim İlçe Tarım Müdürü İsmail Efe ise, “2004 yılından bu yana denetmeleri sağlıklı bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana işletmelerdeki denetlemelerimizi sıklaştırdık. Teknik, gıda, hijyen yönünden ne varsa 2 ayrı ekiple yürütülen bir denetleme çalışması yaptık. 514 işletmeyi denetledik. Bu denetlemelerde bazı işletmelere cezai işlemlerde uyguladık. Her işletmeci bu kuralları bilecek. Biz yönetmelikte yazanları uyguluyoruz” diye konuştu.
İşletmecilere yönelik düzenlenen eğitim toplantısında slayt gösterisi eşliğinde Uzman Öznur Yılmaz katılımcılara personel, işyeri, alet ve ekipman hijyeni ile bilgiler aktararak uyulması gereken hijyen kurallarını anlattı.