Bir esnafın işyerinde düzenlenen kahvaltılı toplantıya Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nun yanı sıra CHP Aydın Belediye Meclis Üyesi Semih Özmeriç, Sümran Ünal ve Altan Güney"de katıldı.
Toplantıda öncelikle esnafın sorunlarını dinleyen Özlem Çerçioğlu, esnafın kendi yararına olan projelerde kendilerine destek verdiğini belirtti. Esnafla ortak görüş ve işbirliği içerisinde hareket ederek doğru hamleler yapmak istediklerini kaydeden Başkan Çerçioğlu, “Aydın"ın en eski pazarı olan Salı Pazar"ının dar sokaklardan kurtarılması gerekmektedir. Pazarcıların sokak aralarında yayınması nedeniyle sokak içinde bir yangın olsa, bir hasta olsa o eve ne ambulans ulaşabilir, nede itfaiye. Bu durum çok tehlikeli. Ayrıca Salı Pazarı"nın kaldırılması halinde yerine yapılacak olan yer sadece Salı günleri değil, haftanın 7 günü hizmet verecek. Öyle bir şey yapmamız gerekiyor ki hayata geçirdiğimiz proje vatandaşlarımıza ve pazarcı esnafına Salı Pazarı"ndan daha cazip gelmeli. Biz bunun peşindeyiz. Bu düşüncemizi hayata geçirmeden de Salı pazarını kaldırmayız” şeklinde konuştu.
Aydın"ın en eski pazarı olan Salı Pazarı"nın ıslah edilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Çerçioğlu, şartların elvermesi halinde Salı Pazarı"nın sokaklardan kaldırılması gerektiğini söyledi. Salı pazarını ıslah edebilmek için öncelikle her esnafı çöp poşeti dağıtacaklarını belirten Çerçioğlu, dağıtılan poşetler için pazarcı esnafından da ücret talep etmeyeceklerini sözlerine ekledi.