Aydın Esnaf ve Sanatkar Odaları Birlik Başkanı Hurşit Akşit tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan ve yazılı basın organlarında yayınlanan cansuyu kredisinden küçük esnafında yararlandırılması gerektiği yönündeki açıklamalar Aydınlı esnaflara rahat bir esnaf aldırdı. Esnaflar umutla Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasındaki görüşmelerin sonuçlanmasını bekliyor.
Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Aydın Esnaf ve Sanatkar Odaları Birlik Başkanı Hurşit Akşit, “Sanayi ve Ticaret Bakanlığımız, TESK ve KOSGEB işbirliğiyle cansuyu kredisi adı altında bir kredilendirme yoluna gidilmiş, imalatçı esnaflarımızın bir kısmı bundan yararlanabilmişti. Ayrıca esnaf ve sanatkârlarımıza kredinin önünü açabilmek için de KOSGEB kanununda değişiklik yapılarak kredilerin tüm esnaf ve sanatkarlar kesiminin kullanabileceği düzenleme bakanlar kurulu onayıyla hayata geçirilmiştir" diye konuşmuştu.
İşçi maaşları ve SSK giderleri, elektrik, su ve kira gibi giderlerin her geçen gün arttığına işaret eden esnaflar, esnafın içinde bulunduğu bu durumdan kurtulabilmesi için destek sağlanması gerektiğini beyan ediyor. Ekonomik krizin etkisinin her geçen gün biraz daha fazla hissedilmekte olduğunu ifade eden işyeri sahipleri, piyasalardaki durgunluk nedeniyle kazançlarının azaldığını iddia ediyor. Alacaklarını zamanında alamadıkları için ödemelerini de zamanında yapamadıklarını işaret eden esnaflar, “Hep yarına umutla bakıyoruz ve dayanmaya çalışıyoruz. Yetkililer piyasalardaki bu kötü gidişata bakarak su, elektik, SSK gibi zorunlu ödemelerde fiyat indirimine gitmelerini arzu etmekteyiz. Esnafın bu zor günlerde desteklenmesini istiyor ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasındaki görüşmelerin olumlu bir şekilde sonuçlanmasını bekliyoruz” dediler.