Esnaf Odası Yönetimi ayrıca başta Kaymakamlık olmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğünü de ziyaret ederek dev Türk Bayrakları hediye etti.
Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu duyarlılık örneği göstererek son yaşanan terör saldırısını protesto etmek için hareket geçti. Oda yönetimi tarafından alınan 1000 adet Türk Bayrağı Didim esnafına dağıtılmaya başlandı. Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu ve Oda 2.Başkanı Aydın Bener etkinlik kapsamında ilk olarak Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu’nu makamında ziyaret etti. Oda Başkanı Pektaşoğlu Kaymakamı Emiroğlu’na Dev bir Türk bayrağı hediye ederek şunları kaydetti; “Son yaşanan terör saldırıları sonucunda 24 askerimizi şehit verdik. Bu acı tüm Milletimizi derinden etkiledi. Bugünlerde birlik ve beraberlik en büyük güvencemiz. Vatanımız, Bayrağımız ve Milletimiz için askerlerimiz şehit oldu. Biz de Esnafımıza Türk bayrağı dağıtarak onların acısına ortak olmak, dosta düşman karşı birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu göstermek istedik. Bu amaçla da ayrıca Kamu kurumlarımıza da dev Türk bayrakları hazırlattık.”dedi.
Kaymakam Emiroğlu ise yapılan çalışmanın anlamlı bir çalışma olduğunu ve böle bir hediye almaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken “Esnaf Odamızın böle anlamlı bir çalışma yapması bizleri gururlandırdı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Hepimizin acısı büyük, Şehitlerimize Allahtan Rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”dedi.
Esnaf Odası Başkanı Yaşar Pektşoğlu ve 2.Başkan Aydın Bener daha sonra Didim İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Tuncay Akgün’ü ziyaret etti. Başkan Pektaşoğlu Jandarma Komutanı Akgün’e de dev Türk bayrağı hediye etti. Akgün böle bir hediye almaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Başkan Pektaşoğlu ise İlçe Emniyet Müdürlüğü olmak üzere Akköy ve Akbük Jandarma Komutanlıklarına da Türk bayrağı hediye edeceklerini söyledi.
Didim Esnaf Odası tarafından hazırlanan 1000 adet Türk bayrağının oda çalışanlarınca başta Osman Kalıpçı Sanayi sitesi, 75. Yıl Sanayi Sitesi ve Yenihisar Sanayi Sitesi olmak üzere şehir merkezindeki esnaflara dağıtılmaya başlandığı görüldü. Bayrağını teslim alan esnafların ise işyerlerine astıkları görülürken, çalışmayı yapan Esnaf Odası yönetimine de teşekkür ettiler.